({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Nordkoster Vettnet brygga

1. Kosteröarna

Släta klippor, salt hav, krabbfiske, kajakpaddling, skaldjursmiddagar, vandring, cykling... vad mer kan en semesterfirare önska? 

2. Kosterhavets nationalpark

Kosterhavet är Sveriges enda marina nationalpark med sina cirka 12 000 djur- och växtarter, häften under ytan och hälften på land. Här finns havsdjur som du inte hittar någon annanstans i svenska vatten. Att paddla, vandra, snorkla, fågelskåda och fiska är några aktiviteter som du kan göra på egen hand. Dessutom kan du följa med på guidningar.

Blomsholm fornminnesområde med 49 resta stenar på ett fält.

3. Stenskepp

Blomsholm är en av Bohusläns allra finaste kulturmiljöer, rik på minnen från stenåldern fram till medeltiden. Bland annat finns en av Sveriges största skeppssättningar i området. Även Bohusläns största domarring och 7 gravfält från järnåldern samt storhögen Grönehög ligger i området. En skyltad kulturslinga börjar vid parkeringen och tar ...

Bronsstaty av skaparna till Kostervalsen

4. Kultur- och fornminnen

Gör ett spännande besök på Strömstads museum, gravfält eller andra spännande kulturminnen och ta del av sägner på mytomspunna platser. 

Gamla Svinesundsbron

5. Svinesundsbron

Svinesundsbroarna är ett känt landmärke för både svenskar och norrmän och utgör en viktig förbindelsen mellan våra länder. Gamla stenbron är värd ett besök som erbjuder vackra vyer över nya ...

6. Utforska Strömstad stad

Här hittar du promenadstråk, historiska byggnader, butiker för shopping, mysig serveringar för fika och mat, konst - det finns helt enkelt mycket att upptäcka i Strömstad.

I förgrunden syns vass och högt gräs, I bakgrunden syns två personer som promenerar längst en strand på Sydkoster.

7. Härliga upplevelser i naturen

I och omkring Strömstad finns det många natursköna platser att besöka. Kanske väljer du att göra en cykelutflykt? Eller att gå en runda på golfbanan? Om du vill strosa i natursköna omgivningar finns flera fina naturreservat att besöka.

En tjej sitter i badstol med pool i bakgrunden

8. Höstmys på spa

Njut av ett roligt höstlov på Strömstad Spa & Resort tillsammans med barnen eller checka in med vänner och käresta för avkoppling, spa och god mat.

Kallbad vid havet, Strömstad

9. Bastubad

Här tipsar vi om några av de platser där du kan kombinera ditt havsbad med en varm bastu.

Skadjursfest

För alla som älskar fisk och skaldjur är hösten rena festen, här i skärgården handlar det om nyfångade skaldjur som krabba, räkor, havskräftor, musslor och framför allt hummersäsongen. I höst kan du boka skaldjurspaket med spa, skaldjursplatå eller så hänger du med på hummerfiske!