({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Jens Ohlson

Mat och bakning från hjärtat

Porslin, mat eller bakverk? Helhetslösning eller styckesaker? Sjögrens och Källaren skräddarsyr bröllopsmiddagen efter era önskemål. Tillsammans har Gary Kellett, Kicki Sjögren och Klas Johansson över 50 års erfarenhet tillsammans vid bakbord och spisar.

Trion driver Restaurang Källaren som är belägen i Tanumshede och Sjögrens i Backen Café och Bageri som ni finner i Grebbestad. 

Kicki kommer från en bagarfamilj och  är uppväxt intill bakbordet. Sjögrens bageri har varit i familjens ägor sedan 1972.

Det är ingen slump att så många väljer att beställa sin tårta hos Sjögrens, då Kicki för sin fars bagartraditioner vidare. Som sin pappa ser hon bakning som en konst där hon är noga med kvalitén och utseendet. Hon planerar tårtan efter smaker och vad man har för mat och dessert under middagen, för att följa en röd tråd genom hela kvällen. 

Fotograf: Sjögrens och Källaren

Förutom luncherna har Restaurang Källaren en cateringverksamhet där de tillsammans med dig sätter ihop en meny som är komponerad efter dina önskemål. Sjögrens och Källaren har möjligheten att erbjuda det mesta inom catering. Smörgåstårtor, tårtor eller landgångar vid högtidsstunder, firmafest, temabufféer eller bröllopsfesten.

Maten lagas alltid från grunden och i huvudsakligen av råvaror från trakten.
- Vi har verkligen jobbat hårt för att få ett bra rykte. God mat drar mer folk, så enkelt är det, säger Gary Kellett. 

För trion har matlagningen och bakningen blivit så mycket mer än ett yrke, det har blivit en livsstil där de njuter lika mycket av att laga den som att äta den.

Trender kommer och går och trion märker att deras kunder är mycket ute på nätet och läser tidningar för att samla på sig inspiration. Middagen ska gärna följa en röd tråd, men allt fler efterfrågar bufféer eller bordsbufféer. Det gör att det blir en mer informell middag där man har möjligheten att röra sig runt mer. Samma mönster ser dem vad det gäller tårtan som gärna får vara lite rustikare med smaker från den svenska sommaren som lockar fram sommarminnen. 

De håller med varandra om att mötet med nya människor är väldigt roligt och spännande. Det är mycket planering som krävs och många detaljer att ta hänsyn till.
- Det är väldigt spännande när man kommer ut på uppdrag. Det är inte alla gånger det har funnit el och ibland får tårtorna åka båt, säger Kicki.

Trots alla år i branschen ser man hur passionen för deras yrke fortfarande lyser igenom dem när de berättar om sina minnen.

Kickis, Klas och Garys bästa tips inför bröllopet:
- Delegera ut uppgifter och gör inte allt själv!
Lämna över det du kan för att du ska kunna njuta av dagen fullt ut. Flera av gäster har du kanske inte träffat på länge och då är det väldigt tråkigt om du inte har något tid över att vara med dem. Ta hjälp av vänner och bekanta. Det kan vara roligt att göra vissa saker själv, men välj noga vad. Välj gärna något du kan förbereda och inget du gör på självaste dagen själv. 

 

Sjögrens och Källaren rekommenderar:
Charlottenlund - Falkerödsladan - Rosenhill Bed & Breakfast - Kompassrosen