({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Tove Bengtsson

Res till Tanum

Ordet kommunikation står bland annat för förbindelse, kontakt mellan människor och överföring av information. I Tanum har kommunikation varit ett centralt tema sen urminnes tider. Kommunikationen finns hela tiden, det är bara tekniken som förändras.

Väg och räls

E6 mot Oslo och Göteborg går genom kommunen. Mot öster har vi vägförbindelse med Dalsland, Värmland och Vänerregionen. Väg och järnväg är bra komplement till varandra. För att nå Tanum via räls från Göteborg eller Strömstad finns järnvägsförbindelse på Bohusbanan.

Parkering

Detaljerad information om parkering samt karta över parkeringar i Tanums kommun hittar du på kommunens webbplats: tanum.se/parkering

På centrala parkeringar i Fjällbacka, Grebbestad och Hamburgsund tas avgift ut under perioden 15 juni–15 augusti mellan klockan 9.00-18.00. Första timman är avgiftsfri och därefter tas en avgift ut om 20 kronor i timmen. Som mest kan du parkera 3 timmar i följd. Vid parkering längre än en timme på avgiftsbelagda parkeringar kan endast EasyPark användas.

Betala avgift

Avgiften betalas via app, sms, swish, betalkort, faktura, paypal eller talsvar (leverantör EasyPark). Information om betalning finns på informationsskyltar på parkeringsplatsen och på EasyParks webbplats.

Första timmen avgiftsfri med parkeringsskiva

För parkering i upp till en timma är parkeringen avgiftsfri med antingen parkeringsskiva, handskriven lapp med klockslag i rutan eller via parkeringsappen EasyPark.

Parkeringsskiva eller handskriven lapp gäller också på:

  • Kvarnbergsvägen i Fjällbacka mellan 8.00-20.00, max 8 timmar.
  • Resövägen, Resö hamn mellan 8.00-20.00, max 4 timmar.

Långtidsparkering & parkeringskarta

Långtidsparkeringar i tätorterna Grebbestad, Fjällbacka och Hamburgsund ligger cirka 10 minuter promenad från centrum. För parkeringsöversikt, se karta över parkeringar i Tanums kommun.

 

Kollektivtrafik

Västra Götalandsregionen bestämmer utbudet av kollektivtrafik i Västra Götaland. Västra Götalandsregionen är tillika regional kollektivtrafikmyndighet och är sedan den 1 januari 2012 ensam ägare till Västtrafik AB. 

Västtrafik AB planerar, upphandlar och tillhandahåller kollektivtrafik på uppdrag av Västra Götalandsregionen.

Trafikutövarna utför den operativa driften. Lokaltrafiken i Tanums kommun utförs av Nettbus AB.

Se länkar nedan för information om tidtabeller, möjligheter att lämna synpunkter m m.

 

Reseplanerare: www.vasttrafik.se

Bus4you: www.bus4you.se 

Flixbus: www.flixbus.se 

Tågresor: www.sj.se

 

Flyg till Tanum

Inrikes, utrikes, lokalt eller bara för nöjes skull - vi har flygplatser inom räckhåll. Närmaste flygplats med inrikestrafik är Malöga i Trollhättan, cirka en timmes bilresa från Tanumshede. Vill du flyga utrikes finns Landvetter i Göteborg. För sportplan och andra mindre flygplan har vi ett flygfält i närheten av Fjällbacka. Bara någon mil norr om kommungränsen, i Strömstads kommun, ligger Näsingefältet som trafikeras av något större plan.

 

Sjövägen

Transporter på sjön har gamla traditioner hos oss. Allt från vikingatiden till skutsjöfarten under 1800-talet och 1900-talets början. Sjötransporten är både billig och miljövänlig. Längs vår kuststräcka finns hamnar för såväl handelssjöfart som yrkesfiske. För kustsjöfarten finns hamnar i Grebbestad och Fjällbacka och för yrkesfisket finns hamnar från Resö i norr till Hamburgsund i söder.