({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Celina Falck

Åsa tipsar!

Här befinner vi oss mitt i granitens och stenhuggeriets centrum. Här kan man njuta av naturen, havet och den härliga atmosfären. Alla är välkomna precis som de är. Åsa Cunniff driver Bottna Inn, ett hotell  mitt i kulturens centrum.

Välkomna till mitt Bottna!

I somras slog Åsa Cunniff upp dörrarna för det nya hotellet Bottna Inn. Med sitt strategiska läge mitt i kulturens centrum mellan Hamburgsund och Bovallstrand lockar Bottna Inn både svenska och internationella besökare. En helrenovering av byggnaden har resulterat i flera nya sovrum, och underbara samlingslokaler för både privata gäster och konferensgäster. Den stora nybyggda terrassen bjuder på en oslagbar utsikt över den glittrande Bottnafjorden.

Vad är det som gör Bottna och Gerlesborg speciellt?
- Vi befinner oss mitt i granitens och stenhuggeriets centrum. Här kan man njuta av naturen, havet och den härliga atmosfären. Alla är välkomna precis som de är. Här samlas konstnärer, ekoodlare och kreatörer från Sveriges alla hörn för att hitta lugnet och den gemensamma skaparglädjen. Alldeles här intill ligger KKV-Bohuslän där det hålls utställningar året om, och där konstnärerna arbetar i sina verkstäder. En kort promenad härifrån ligger Gerlesborgsskolan som håller konstkurser, utställningar, olika typer av föreläsningar och musikarrangemang under året. De har alltid något på gång. De erbjuder även fantastisk dagens lunch alla vardagar i skolans restaurang Gerlesborg KÖK o KAFÉ, säger Åsa.

 

Vad får man inte missa vid sitt besök här i Bottna? 
- En promenad på klipporna vid Valöns Naturreservat är lika vackert en vindpinad grå novemberdag som en krispig marsdag i vårsolen. Man bör också passa på att besöka någon av alla konstnärsateljéer som finns här, eller någon av utställningarna på skolan eller KKV. Är man här under påsk så får man inte missa Kvirr, Konstvandring i Ranrike, där flera av de deltagande konstnärerna är baserade här i området. Kvirr är en fantastisk upplevelse för alla konstintresserade. Självklart får man heller inte missa ett besök vid Svenneby gamla kyrka. Den vackra kyrkan började byggas redan på 1100-talet och har sedan dess genomgått många restaureringar. Den senaste renoveringen gjordes förra året då man bland annat återställde ett korfönster som varit borttaget, tog fram det medeltida altaret, och rengjorde takmålningarna, tipsar Åsa.

Varmt välkomna till Bottna!