({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Så reser du till och inom Västsverige

Hållbara resor i Västsverige

Tänk på att välja ett så hållbart resealternativ som möjligt. I Västsverige finns goda tågförbindelser och smidiga bussresor. Lokalt kan du även välja att åka spårvagn, båt eller hyra cykel och elbil.

Hur påverkas min resa längs E6 Stenungsund?
I september 2023 inträffade ett skred vid Stenungsund, vilket har påverkat infrastrukturen i området, särskilt längs E6. Det går fortfarande att resa via E6, men med viss trafikomledning vid det berörda området. Här hittar du information om aktuella omledningar av trafiken.  

Ta Sista-Milen-Bilen till din upplevelse

I sommar mellan 21/6 och 31/8 har du möjlighet att ta Sista-Milen-Bilen för bara 95 kr/person till din upplevelse dit kollektivtrafiken inte når. Det kan vara till, från och mellan besöksmål, boenden, restauranger, upplevelser och centrum i Lidköping, Götene, Skara och Vara kommuner. Så har du ingen bil under ditt besök och bussen eller tåget inte går då kan ni boka Sista-Milen-Bilen så att du inte missar att upptäcka fantastiska pärlor.

Semestra med omtanke

I Västsverige jobbar vi aktivt för att skapa en hållbar besöksnäring, både för dig som gäst men också för företagen och de som bor i området året om. Det finns även mycket du som besökare kan tänka på för att semestern ska bli så hållbar som möjligt. Tack för att du bidrar till en hållbar turism!

5 tips på hur du gör semestern mer hållbar

Att turista hållbart handlar om mycket mer än källsortering och kollektivt resande. Här kommer 5 tips på enkla saker som du själv kan tänka på.

 

Så jobbar företagen i Västsverige med hållbarhet

Turistrådet Västsverige arbetar aktivt för att besöksnäringsföretagen och kommunerna i regionen ska utvecklas och bli mer hållbara. Genom satsningen och plattformen Hållbarhetsklivet kan företag inspirera varandra till att arbeta mer hållbart.