({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jonas Ingman

Fiska din egen hummer i höst

Visste du att hummer smakar allra bäst i Bohuslän när man har fiskat den själv? Om du inte har provat förut så har du alla möjligheter i Tanum.

Måndagen efter den 20:e september prick kl. 07.00 går startskottet för höstens stora höjdpunkt: hummersäsongen! Premiären är en speciell upplevelse när båtarna tuffar ut i morgondimman och ligger och lurpassar på de bästa hummerställena. Är man ute i tid hinner man med en kopp kaffe innan klockan slår 07.00 och tinorna åker i.

Fotograf: Roger Borgelid

Under premiärveckan lever samhällena upp och det bjuds på hummersupé på restaurangerna och som besökare har du möjlighet att följa med ut och fiska upp havets svarta guld. Men lugn, hinner du inte med under premiärveckan så har du gott om tid på dig, hummersäsongen pågår ända till april. Längs kusten finns flera fina hummerpaket att ta del av hela hösten och våren. Vad sägs om hummerfiske, skaldjursbuffé och avkopplande spa under en helg i oktober? Eller traditionellt hummerfiske i en träbåt följt av hummersupé i en äkta bohuslänsk sjöbod?

Varför inte uppleva hummerfisket som kustborna själva gör? Åk med en lokal fiskare ut på hummerjakt och upplev spänningen när tionorna vittjas. Du kommer inte bli besviken, det garanterar vi. Det kanske allra bästa med hummerfisket är kontrasterna. Att vara ute i skärgården en mysig och murrig höstdag, dra tinor och få saltstänk i håret. Att sedan komma in till land för att avnjuta havets allra läckraste skaldjur tillsammans med goda tillbehör och dryck. Det är avkopplande och ger absolut mersmak. Välkommen du också till vår bästa tid.

 

Boka din hummerupplevelse