({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Påsklov

Fotograf: TanumStrand

Påsklov i Tanum

  • 11 mar, 2024

Påsklovet är en härlig tid för att hitta på roliga aktiviteter tillsammans med familjen. Så ta med familjen och upplev vårvintern i norra Bohuslän. Vi har samlat våra bästa påsklovsaktiviteter för såväl stora som små barn.

Påsklovsaktiviteter 2024:

Påsk på Tanums Shoppingcenter
Påsklovskul på Torget Långfredag & Påskafton, kl.11-15 med Påskkärringar, Ansiktsmålning, Äggmålning och Kvastrace. Äggjakt på Påskafton mellan kl.14-15
Hos T-Sport är det fisketävling med simulator inne i butiken. Tävla om presentkort!
Läs mer om evenemanget här

Konstvandring i Ranrike - KVIRR
Under hela påskhelgen har konstnärer runt om i Bohuslän sina gallerier och ateljéer öppna för besökare. Konstnärer 2024 Det hela startar med vernissagen på Solhem Konstgalleri på skärtorsdagen. 
Missa inte KVIRR's konstlotteri. Lägg upp din konstvandring genom att kolla in den digital kartan. 
Mer information på kvirr.se

vitlycke-kollage

I bronsåldersgården kan du se hur man bodde och levde för 3 000 år sedan.

Livet i bronsåldersgården på Vitlycke Muséum
Prova på olika aktiviteter och hur människor levde under bronsåldern måndag den 25 mars-fredag 29 mars, kl. 11:00-15:00. Våra aktiviteter är väderberoende, så vi kan inte lova att det du vill göra är tillgängligt den dagen. Mer info finner ni på Vitlyckes hemsida
Boka en guide och vandra i Världsarvsområdet
Vitlycke museum erbjuder guidningar och visningar för både stora och små grupper. Så länge hällarna är fria från is och snö, så erbjuds allt från en en timmes guidning av Vitlyckehällen, till en guidning på fyra timmar, där man besöker ristningar som ligger långt från vägar och turiststråk. Måste förbokas. Mer info finns här.

harar


Påsklovsaktiviteter för hela familjen på Saltviks camping
Gå på äggjakt med Hans & Hedda, pyssla, lös uppdragsjakten som tar dig runt Tjurpannan, ta med familjen på ett träningspass, basta i vedeldat bastutält och doppa dig i havet.
Bistro Tjurpannan bjuder på livemusik, har pizzakväll, dukar upp en brunchbuffé och såklart kan du köpa dig en matjestallrik hela påsken. Där finns även sällskapsspel till låns och varför inte köra en omgång shuffle?
Läs mer om påsklov på Saltvik här!

Tipspromenad i Grebbestad på långfredagen
Ta med barnen ut på tipspromenad i Grebbestad, med 12 kluriga frågor. Tipspromenaden startar på Grebys Fisk & Skaldjursreataurang kl.12, är ca 2 km lång, barnvagnsvänlig med passering av en rolig lekplats. Passa på och ät en god lunch Grebys före eller efter.

Påskparad i Grebbestad på Påskafton
Tåg från parken til Charlottenlund kl.11. Aktiviteter i Lunden från kl.11.30-13. Godis till barn under 12 år. Försäljning av kaffe, hembakat och korv. Går även att ta med egen picknickkorg, eld för korvgrillning finns. Läs mer på grebbestad.se 

 
äggkorg


Påsklovsaktiviteter och musikquiz på GrebbestadFjorden
Hitta haren & äggen; Våra harar har rymt och tagit med sig påskäggen med koden till att få gratis glass. Hitta påskäggen och få koden till glassen. Kom och hämta er karta i receptionen och ge er ut och leta efter hararna. På påskafton genomförs även "Den stora Äggjakten".
Musikquiz på Bar & Bord
Välkomna till Bar & Bord på påskafton kl. 18 för musikquiz. De två lagen som svarar rätt på flest frågor vinner fina priser.
Läs mer om påsklov på GrebbestadsFjordens här! 

Barn i badhus


Bad & Bus på TanumStrand
Med sitt unika havsnära läge, i södra utkanten av Grebbestad, lockar TanumStrand besökare i alla åldrar året om. Här erbjuds bekväma boenden, vällagad mat, spaavdelning och badanläggning. 
Påskveckan på TanumStrand är full med roliga aktiviteter såsom äggjakt, hoppborgar och ansiktsmålning. Läs mer om påsklov på TanumStrand här!

Besök fiskeutställningen på Grebbestad InfoCenter
Förutom att få svar på besöksfrågor, hämta material i form av magasin, foldrar och kartor, så finns det även en intressant fiskeutställning (med montrar från Sjöfartsmuseet i Göteborg) på Grebbestad InfoCenter. Lär dig om hur kustsamhällenas fiskebåtar arbetar ute på havet. Grebbestad InfoCenter ligger i Skärgårdshuset, vid torget i Grebbestad. Öppet tisdagar samt fredagar kl.10-14.

teater

"Alla får åka med " Med Boulevardteatern

Barn-och familjeföreställningen "Alla får åka med" på Kulturhuset Futura i Tanumshede
Föreställningen “Alla får åka med” bygger på Anna-Clara Tidholms bilderbok för de allra minsta, passar för barn 2-5 år. En föreställning om inkludering, gemenskap och mångfald och vikten av den enkla, vardagliga samvaron. Att vara olika är bra!
Anmälan krävs, den öppnar 27/2 och görs här.

 


Skärgårdsturer i Fjällbacka Skärgård
Året om erbjuds det underbara skärgårdsturer i världens vackraste skärgård. Fjällbacka Skärgårdstjänst erbjuder guidade båtturer i Fjällbacka skärgård. M/S Mira erbjuder flera olika turer och kan också chartras. Följ med på en skärgårdstur eller en fisketur efter havskräftor. 

Vårvinterpaddling för hela familjen med Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor  
Att paddla i en tyst och lugn skärgård är något utöver det vanliga. Under den härliga vårvintern kan du uppleva just detta tillsammans med kunniga guider. Förbokning krävs. Läs mer om vårvinterpaddling med Skärgårdsidyllen här!

Hitta fler naturupplevelser här.

Ta med familjen ut i vår vackra natur!

Packa picknick-korgen med lokala råvaror och ta med dig familjen ut i vår vackra natur. Utforska någon av våra naturrerservat, kuststigar, eller delar av Bohusleden. Pausa med ett uppfriskande kallbad eller avsluta med ett besök på någon av våra öppna matställen.
Om det finns snö finns det uppdragna spår för längdåkning vid Tegen och/eller Ranebo Friluftscenter i Bullaren. Mer information finns här.

STORM BIO Grebbestad

Mys med ett biobesök
Sjunk ned i en röd biostol, mumsa popcorn och njut av en bra film i mörkret hos STORM Restaurang & Biograf.

Gå ut och ät lokal, vällagad mat
Njut av skaldjur och annan vällagad mat på någon av våra många restauranger. 
Uteserveringarna öppnar upp och möjliggör en lunch i solen.

Vårnyheter i butikerna
Runt om i Tanum har butikerna fyllt på med allt som hör våren till.
Pickles på bryggan i Grebbestad har säsongspremiär på Långfredagen. Butiken är fylld med REA, 50-70% hela helgen. Butiken på Nedre Långgatan har påskfint och vårnyheter.
Hitta shopping i Tanum här!

jamladies

Hitta vårens underhållning och evenemang i evenemangskalendern!

På vår VÅRsida har vi samlat allt kul och spännande som finns att upptäcka runt om i Tanums kommun Möt våren i norra Bohuslän

Upptäck Tanum

Njut av färska skaldjur och storslagen natur. Besök våra orter och världsarvet Tanums hällristningar.