({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Mountainbike (MTB)

Att kombinera motion och naturupplevelser är en trend som ökar. Vad passar bättre än att fartfyllt uppleva Uddevallas natur från cykelsadeln, på egenhand eller i grupp med en guide?

Att susa fram på en skogsstig med träden intill sig är oslagbart kul, det vet alla som provat! Att cykla mountainbike är en fantastisk kombination av action och naturupplevelse. I Uddevalla finns det uppmärkta mountainbike leder som alla är välkomna att ta del av. Behöver du hjälp med att hyra en mountainbike eller reparationer av din egen cykel så kan ni kontakta LO-Bikes så hjälper de er gärna. 

Bjursjön

I friluftsområdet kring Bjursjön har Uddevalla Cykelklubb tillsammans med Uddevalla kommun skapat några härliga cykelleder i området. Nu finns fem leder och lederna går på stigar, skogs- och grusvägar och är graderade efter teknisk svårighet. Lederna är utmärkta med skyltar och går i loopar (det vill säga att start och mål är vid samma plats). I området finns också en teknikbana.

Led 1: Fårhagen - Blå - 4,6 km
Underlag: Skogs- och ängsstig.
Karaktär: Plan, lätt bana med vissa utmaningar.

Led 2: Mossen - Röd - 6,8 km
Underlag: Skogsstig.
Karaktär: Leden är ganska krävande och har många partier som är tekniska.

Led 3: Samneröd - Röd - 10 km
Underlag: Skogsstig.
Karaktär: Leden är ganska krävande, mycket kuperad och har många partier som är tekniska.

Led 4: Svarta mossen - Svart – 6,5 km
Underlag: Skogsstig.
Karaktär: Leden är krävande, mycket kuperad och har många partier som är tekniska.

Led 5: Rosa Stenen – Röd - 6,4 km
Underlag:Naturlig skogsstig
Karaktär: Leden är krävande. Här finns rötter, stenar, tuff uppförscykling och snabb utförscykling. Vi rekommenderar den till cyklister som vill ha lite mer utmaning. Leden är belägen nordöst om Bjursjön.

Led 6: Lilla Bää – Grön - 5,0 km (Ny led 2022)
Underlag: Mestadels ängstig
Karaktär: Leden är lättåkt och går slingrigt på ängstigar. Banan börjar med en stigning men är sedan i stort sett plan. Leden passar både dem som är nya på MTB och dem som vill ha en behaglig och vacker tur utan överraskande svårigheter.

Led 7: Stora Bää – Grön - 5,5 km (Ny led 2022)
Underlag: Mestadels ängstig
Karaktär: Leden går till stor del parallellt med Lilla Bää men tar en del egna spår och innehåller några utmaningar. Leden klassas ändå som enkel, grön led.

Lilla och Stora Bää är belägna nordväst om Bjursjön och startar, liksom alla leder, vid parkeringen nedanför Bjursjöstugan.

Teknikbana
Underlag: Grus/Sand/Sten
Karaktär: Unik teknikbana som både utnyttjar de naturliga branterna samt uppbyggda hinder. Rejäla nivåskillnader på liten yta.
Beskrivning: Teknikbanan är en plats för barn och vuxna som vill ha roligt och utvecklas på cykeln. Dessutom uppmuntrar platsen till spontanlek och man får även lov att skapa egna hinder/hopp. Material och en del verktyg finns att låna på platsen.

Här finns även en populär grillplats med tak.

Teknikbanan är belägen strax nordväst om Bjursjöns norra ände.

Ladda ner en karta över MTB-lederna vid Bjursjön.

GPX filer för smartwatch och mobil hittar ni här.  

Hitta hit Bjursjön

Hafsten

Vid Hafsten Resort kan du cykla en rödmarkerad slinga (Skogsslingan) på 4,2 km. De erbjuder även uthyrning av elcyklar.

Hitta hit Hafsten