({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

7 saker du måste uppleva i och nära Uddevalla centrum

Fotograf: Per Pixel Petersson

HISTORISKA UPPLEVELSER

I Bohusläns vackra innerskärgård med dess lugna vatten ligger Uddevalla centrum, omgivet av kala klippor, salt hav, fjäll med frodiga skogar och rik grönska. Här kan du uppleva hänförande båtturer, vandra till historiska utsiktsplatser och njuta av bad med historisk känsla. När du besöker Uddevalla centrum finns det saker som du måste uppleva!

Tureborgen

Ture Malmgrens borg kittlar fantasins riddardrömmar och bjuder på fin utsikt där den ligger högt ovanför stadskärnan. 1950 förstördes den av eld och idag återstår grundmurar, källarvalv och ett litet torn att utforska.

Strandpromenaden

Uddevallabornas stolthet Strandpromenaden, då framför allt sträckningen Svenskholmen-Skeppsviken-Gustafsberg-Lindesnäs. Otroligt uppskattad av både besökare och invånare. Ett självklart utflyktsmål med andra ord!

Skärgårdsbåtarna

Följ med ut i skärgården och njut av den bohuslänska naturen från havssidan! En kryssning med en skärgårdsbåt kommer du sent att glömma.

Bohusläns museum

Bohusläns Museum är ett levande kulturcentrum med konsthall där du kan beskåda samtidskonst, en båthall med såväl allmoge- som fritidsbåtar och utställningar om Bohusläns och Uddevallas natur och historia. Här finns alltid något kul på gång för leksugna barn med flera barnvänliga och lekvänliga utställningar.

Mat&Dryck Mortens Krog Uddevalla centrum

Smaka på City

Här finns det många möjligheter till att njuta av mysiga restauranger och caféer som är perfekta oaser efter en inspirerande shoppingrunda eller en promenad. Här kan du andas ut och ta det lugnt och njuta av folklivet och den vänliga atmosfären. 

Maria Lundbäcks plats och Hasselbacken

Parken, placerad i grönskan framför Hasselbackshuset vid Kungstorget är uppkallad efter Maria Lundbäck, som var verksam som fotograf i Uddevalla från 1880-talet och framåt. Hon var också aktiv i rörelsen för kvinnlig rösträtt. Hasselbacken vid Bäveån är sannolikt stadens äldsta park.

Gustafsberg

I Uddevalla ligger Sveriges äldsta bad- och kurort, Gustafsberg med anor från 1700-talet. Vackert beläget vid Byfjorden ligger detta naturreservat med mycket spännande historia och vacker arkitektur.