({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Hjärtat i Bohuslän

Uddevalla

Fotograf: Robert Höög

Välkommen

Låt oss inspirera dig till att uppleva - Uddevalla, Ljungskile och Bokenäset.  

POPULÄRA EVENEMANG

 

Unika upplevelser

I Bohusläns vackra innerskärgård med dess lugna vatten ligger Uddevalla, omgivet av kala klippor, salt hav, fjäll med frodiga skogar och rik grönska. Här kan du uppleva aktiviter på och vid havet året runt, vandra till historiska utsiktsplatser eller bada från anrik mark.     

 

 

 

POPULÄRA ARTIKLAR

 

Unika platser 

I Uddevalla hittar ni bland annat istidsfenomenet Skalbankarna, som är världens största.  Strandpromenaden, ett självklart utflyktsmål, samt Sveriges äldsta badort Gustafsberg.

Här hittar du fler tips om platser att upptäcka och längta till!

 

 

Planera din vistelse 

 

@uddevallaochdu

Vill ni hitta fler reseanledningar och upplevelser besök Uddevalla och Du instagramkonto.    

INSTAGRAM 

Uddevalla

I Bohusläns vackra innerskärgård med dess lugna vatten ligger Uddevalla omgivet av kala klippor, fjordar, fjäll och frodiga skogar och rik grönska. Här upplever du en pulserande stad med salt hav på promenadavstånd, vandringsleder som tar dig upp till majestätiska utsiktsplatser och ett brett utbud av mycket.

Bokenäset

Mörkgröna bokskogar och barrskogsdoft, kulturlandskap med fornminnen och blågråa klippor vid fjordarnas kant - Bokenäset är Bohuslän i ett nötskal. Utforska spår efter svunna tider medan du njuter av naturens dramatiska föränderlighet eller unna dig en stunds välförtjänt avkoppling vid strandkanten. Bokenäset bjuder på såväl kontraster som harmoni.

Ljungskile

Vid Bredfjällets fot, i sundet mellan Orust och fastlandet ligger en vik - Ljungskile. Ljungskile har ett förflutet som bad- och kurort. Klimatet, sades då det begav sig, vara balsamiskt. Det var blandningen av barrskog och havsluft, samt det skyddade läget som var unikt. Och även om kurortsdagarna hör till en svunnen tid kan man inte annat än hålla med - det är något visst med Ljungskile!