({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Uddevalla

Hjärtat i Bohuslän

Fotograf: Robert Höög

Välkommen till hjärtat i Bohuslän 

I Bohusläns vackra innerskärgård med dess lugna vatten ligger Uddevalla, omgivet av kala klippor, salt hav, fjäll med frodiga skogar och rik grönska. Här kan du uppleva aktiviter på och vid havet året runt, vandra till historiska utsiktsplatser eller bada från anrik mark.
Låt oss inspirera dig till att uppleva - Uddevalla, Ljungskile och Bokenäset.

Unika platser att upptäcka 

I Uddevalla hittar ni bland annat istidsfenomenet Skalbankarna, som är världens största.  Strandpromenaden, ett självklart utflyktsmål, samt Sveriges äldsta badort Gustafsberg.

 

EVENEMANG

Uddevalla

I Bohusläns vackra innerskärgård med dess lugna vatten ligger Uddevalla omgivet av kala klippor, fjordar, fjäll med frodiga skogar och rik grönska. Här upplever du en pulserande stad med salt hav på promenadavstånd, vandringsleder som tar dig upp till majestätiska utsiktsplatser och ett brett utbud av aktiviteter....

Ljungskile

Vid Bredfjällets fot, i sundet mellan Orust och fastlandet ligger en vik - Ljungskile. Ljungskile har ett förflutet som bad- och kurort. Klimatet, sades då det begav sig, vara balsamiskt. Det var blandningen av barrskog och havsluft, samt det skyddade läget som var unikt. Och även om kurortsdagarna hör till en svunnen tid kan man inte annat än hålla med - det är något visst med Ljungskile!

Bokenäset

Mörkgröna bokskogar och barrskogsdoft, kulturlandskap med fornminnen och blågråa klippor vid fjordarnas kant - Bokenäset är Bohuslän i ett nötskal. Utforska spår efter svunna tider medan du njuter av naturens dramatiska föränderlighet eller unna dig en stunds välförtjänt avkoppling vid strandkanten. Bokenäset bjuder på såväl kontraster som harmoni.

POPULÄRA ARTIKLAR