Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Upplev Uddevalla tillsammans med oss!

    Overlay over image

    Fotograf: Per "Pixel" Peterson

Ladda ner vår app!

Visst du att Uddevalla har en egen app? Appen Upplev Uddevalla finns både för iPhone och android! (ladda ner appen genom länkarna i sidfoten längst ned på sidan).

  • Uddevallasonen Thomas Stenström

Uddevalla är den pulserande staden året om!

Uddevalla är den pulserande staden med ett brett utbud av evenemang och kultur året om. Upplev stadsfestivaler, utomhusteatrar, matmarknader och massa härlig musik.

Ljungskile - en del av Uddevalla

Vid Bredfjällets fot, i sundet mellan Orust och fastlandet ligger en vik - Ljungskile. Ljungskile har ett förflutet som bad- och kurort. Klimatet, sades då det begav sig, vara balsamiskt. Det var blandningen av barrskog och havsluft, samt det skyddade läget som var unikt. Och även om kurortsdagarna hör till en svunnen tid kan man inte annat än hålla med - det är något visst med Ljungskile!

Bokenäset - en del av Uddevalla

Mörkgröna bokskogar och barrskogsdoft, kulturlandskap med fornminnen och blågråa klippor vid fjordarnas kant - Bokenäset är Bohuslän i ett nötskal. Utforska spår efter svunna tider medan du njuter av naturens dramatiska föränderlighet eller unna dig en stunds välförtjänt avkoppling vid strandkanten. Bokenäset bjuder på såväl kontraster som harmoni.