({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

7 saker du måste uppleva på Bokenäset

Fotograf: Roger Salomonsson

FÖRTROLLANDE UPPLEVELSER

Bokenäset är verkligen Bohuslän i ett nötskal. Halvön bjuder på både kontraster och harmoni. Här finns mörkgröna bok- och barrskogar med fina vandringsleder, och du har alltid nära till de blågrå klippor och stränder som ramas in av Havstensfjorden, Nordströmmarna och Gullmarsfjorden. När du besöker Bokenäset finns det saker som du måste uppleva!

Kalvön

Halvvägs ut på Bokenäset ligger denna pärla! På Kalvön kan du få uppleva både kulturhistoria och njuta av öns vackra och rofyllda natur. Runt ön finns en hel del stigar som går att utforska och givetvis möjlighet till fina bad.

Kärlingesund

Kärlingesund naturreservat ligger på Bokenäshalvöns västligaste del och möter besökaren med ett tilltalande och omväxlande landskap med höglänta berg, djupa dalgångar, strandängar, rik flora och rikt fågelliv.

Dragsmarks klosterruin

Dragsmarks kloster på Bokenäset är ett spännande och lärorikt utflyktsmål för hela familjen. Här besöker du bland annat klosterruiner och en mycket gammal kyrka från 1756.

Bokenäs nya och gamla kyrka

Bokenäs gamla kyrka är Bohusläns i ursprungsskick bäst bevarade medeltidskyrka. Troligen uppförd redan före 1100, på en gammal offerplats. En häll med offergropar finns utanför kyrkogårdsmuren. Bokenäs nya kyrka uppfördes 1899-1901 i modern gotik med murar i rödstrimmig granit.

Mat&Dryck Stallgården Bokenäset

Smaka på Bokenäset

På Bokenäset kan du få en god bit mat med utsikt över skärgårdens vatten. På Hafsten Resort erbjuds en mängd aktiviteter och äventyr, Destination Bokenäset har allt för att slappna av och på Stallgården Krog & Kafé står inte bara västsvenska smaker på menyn utan där finns bl.a även den populära inredningsbutiken Två Fröknar.

Bassholmen

Bassholmen är en idyllisk liten ö mitt i de vackra Nordströmmarna där du njuter av den vackra naturen och lugna atmosfären. Här finns gästhamn, gästhem, glasscafé och båtsamlingar.

Havstensklippan

Klippan ligger 119 meter över havet och bjuder på en spektakulär utsikt med Uddevalla i öst och ytterskärgården i väst. Här beskådar du Havstensfjorden, Nordströmmarna och Gullmarsfjorden.