({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

7 saker du måste uppleva i Ljungskile

Fotograf: Peter Muld

UPPLEVELSER MELLAN HAV & FJÄLL

Vid Bredfjällets fot, i sundet mellan Orust och Bohusläns fastland ligger en vik - Ljungskile. Ljungskile har ett förflutet som bad- och kurort. Det var blandningen av barrskog och havsluft, samt det skyddade läget som sades vara unikt. När du besöker Ljungskile finns det saker som du måste uppleva! För det är något visst med Ljungskile, beläget mellan hav och fjäll.

Strandpromenaden

En lättvandrad sträcka utmed viken. Strandpromenaden tar dig förbi båthamnen, kallbadhuset, Ljungs kyrka och badorten Lyckorna, Musselbaren, Lyckorna Brygga, badplatsen Kungsparken, förbi Villa Sjötorp och semesteridyllen Anfasteröd Gårdsvik.

Bad

I Ljungskile kan du som på 1800-talet njuta av både varma och kalla bad, även om bad- och kurortsdagarna hör till svunnen tid. Kallbadhuset och flera av de vackra sommarvillorna från 1800-talet finns fortfarande kvar. Besök populära badplatsen Kungsparken eller Anfasteröd Gårdsvik där du kan boka bastu.

Bredfjället

Bredfjället är en av Bohusläns mest fascinerande fjällbygder, av norskans fjell=bergsområde. Här finns tio kvadratkilometer vildmark och kulturlandskap att utforska.

Silverfallet

I Ljungskile hittar du vackra Silverfallet. Ett femton meter högt vatten fall med hänförande utsikt över forsarna, bygden och längre bort den blåskimrande fjorden och Orustbergens skogar.

Smaka på Lyckorna

I Ljungskile ligger Lyckorna, en anrik badort som grundades 1877 av godsägaren Robert MacFie. MacFie immigrerade till Sverige från Skottland efter att han upptäckt vilken pärla Lyckorna är.

Skärgårdsbåtarna

Skärgårdsbåtarna har trafikerat fjordarna i Bohuslän sedan 1898 och bor eller besöker man Ljungskile är en tur på Fräknefjorden en självklarhet.

Badhusparken

Badhusparken i Ljungskile är en liten lummig stadspark med en populär lekplats för barnen med temat "Småkrypens värld". I parken finns även en minnessten tillägnad Ljungskiles grundare J F Frankenberg.