({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Henrik Trygg, vastsverige.com

Upplev Uddevallas kajakvatten

Att paddla kajak i Uddevalla är en fantastisk upplevelse med många fördelar. Förutom att du kan paddla mer eller mindre året om, kan du även paddla långt in i grunda skärgårdar. Här finns idealiska kajakvatten och det är även ett utmärkt sätt att utforska Uddevalla på.

 

Byfjorden som tränger sig in i Uddevallas stadskärna erbjuder fina förutsättningar för en upplevelserik kajaktur. Du kan hyra en kajak hos Upplevelsebolaget eller via Kayakomaten på Svenskholmen och paddla från Sveriges äldsta badort, anrika Gustafsberg och förbi vår stolthet Strandpromenaden och beskåda trädäcket som breder ut sig över bergskanten.

Ljungskileviken stoltserar också med kajakvatten utöver det vanliga, hyr din kajak på Anfasteröd Gårdsvik eller på Kajakcenter, Ljungskile – även här kan du njuta av utsikt över strandpromenad och anrik badort Lyckorna. Vågar du paddla utåt når du snart Orust via Havstensfjorden och kanske paddlar du förbi en solande säl längs vägen.  

Vill du paddla i Nordströmmarna och området kring Bassholmen, som verkligen är en pärla för kajakpaddling, hyr din kajak på Hafsten Resort. Du kommer med största sannolikhet att förstå varför CNN Travel har utnämnt Bohusläns vatten till ett paradis för kajakpaddling och skärgården till det sjunde vackraste naturområdet i världen.

Tänk dig att du glider fram över en spegelblank vattenyta. Tänk dig saltsmak på läpparna och den där känslan när solens strålar värmer ditt ansikte. Tänk dig ljudet av en paddel som bryter tystnaden. Tänk dig att uppleva Uddevallas kajakvatten.

Visste du att…Bohuslän är en av världens finaste kustlinjer att utforska fr­ån kajaken. Det menar i alla fall amerikanska CNN Travel som kallar västkusten ett paradis för kajakpaddling. De har även utnämnt skärgården till det sjunde vackraste naturområdet i världen.