({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Anfasteröd Gårdsvik

Camping eller Glamping?

  • Uddevalla Turism

Väljer du att åka på en traditionell campingsemester eller väljer du det senaste; Glamping? I Uddevalla finner du båda alternativen och här beskriver vi vad som egentligen menas med begreppet ”Glamping”.

Glamping

Naturen serverad på ett silverfat. Vi talar om en lyxig version av camping som kallas för glamorous camping eller glamping. Fenomenet är stort i Europa och har nu även börjat locka oss svenskar. Glamping, eller glamorous camping, har under senare år varit en växande trend. I dag finns det campingplatser som erbjuder en lite bekvämare, något lyxigare tillvaro i kombination med naturens skönhet. Varmvatten, ståhöjd och en riktig madrass att sova på brukar ingå i ett glampingtält. Man bär inte med sig sin sovplats, men i övrigt kan formen på logi variera enormt. Glamping och traditionell camping är delvis helt olika upplevelser, men precis som camping kan glamping göras på många olika sätt. Många glampingplatser ser det som en helt naturlig filosofi och anstränger sig som oftast att införliva ekologiska, miljömedvetna och lokalkulturella alternativ.

I Uddevalla finns faktiskt en av Sveriges första Glamping-platser; nämligen Anfasteröds Gårdsvik i Ljungskile. På Anfasteröd upplever du den lyxigare formen av tältning. På en klippa med fantastisk havsutsikt, eller under bokskogens lummiga bladverk, kan du uppleva deras Glamping-tält. Tälten har golv, värme, badrum med WC och dusch, kök, sköna sängar och till och med ett sovloft, samtidigt som du fortfarande hör vinden susa i träden och fåglarna kvittra genom tältduken.  Du kommer till en bäddad säng, mjuka handdukar och frukost serveras i deras café beläget vid havet.

5-stjärniga Hafstens Resort erbjuder denna säsongen olika lyxpaket för dig som önskar sätta en lite exklusiv touch på campinglivet. Njut av en 3-rätters middag, frukost, eftermiddagsfika och få tillgång till resortens Gym & Wellness! Välj om du önskar boendet i stuga, egen husbil eller husvagn. Läs mer om paketen.

 

Traditionell camping

För er som fortfarande älskar traditionell camping (vem gör inte det?) så finns det gott om campingmöjligheter i Uddevalla.

Unda Camping i Uddevalla är belägen vid Byfjordens strand och ligger i ett naturskönt område i anslutning till badplats med härliga klippor och sandstränder. Hit kan du komma med både husbil, husvagn, tält eller för att hyra stuga.

Mellan vackra Gullmarsfjorden och lummiga bokskogar ligger Fossens camping, här finner du härliga badvikar och badbryggor, leder och stigar i skog och mark och stora gräsytor som inbjuder till spring och lek. Här på Fossens Camping erbjuds all slags camping - säsongsplatser, dygnscamping, tältplatser, ställplatser för husbil och stugor. Det finns även ett brett utbud av aktiviteter och lekmöjligheter för familjen.

Lane Loge är en unik och populär nöjesplats mitt i vacker natur strax utanför Uddevalla. Här arrangeras dans- och musikkvällar, privata fester och företagsevent. Fotbollsgolfbana, femkamp, stugby och camping finns också på anläggningen.