({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: villasjotorp.se

Smaka på Lyckorna

Lyckorna i Ljungskile är en anrik badort som grundades 1877.

Lyckorna i Ljungskile är en anrik badort som grundades 1877 av godsägaren Robert MacFie. MacFie immigrerade till Sverige från Skottland efter att han upptäckt vilken pärla Lyckorna är. Här umgicks prominenta sommargäster på varmbadhuset, kallbadhuset och i de vackra sommarvillorna.

I det gamla Klocktornet på Lyckorna, som förr var kamrerarkontoret där badgästerna togs emot, ligger idag Musselbaren  där du kan njuta av pinfärska blåmusslor med klassiska tillbehör. Det är definitivt en av Bohusläns bästa gourmetupplevelser. Restaurang Lyckorna Brygga  är en gemytlig restaurang med hemma hos-känsla och havet är alltid nära, oavsett om det gäller utsikten eller menyn. Här står mat och människor i fokus, och känslan av sol, värme och salta bad är alltid närvarande. Njut av välsmakande mat på den inglasade verandan med utsikt över viken eller upplev en av de vackra solnedgångarna från takterrasen med något gott att dricka i handen.    

Lite längre upp på Lyckorna i en sagolikt vacker sommarbostad från förra sekelskiftet ligger Villa Sjötorp  – ett hotell som också har en berömd restaurang. Här serveras den bästa mat och dryck som trakten har att erbjuda. Villa Sjötorp är nämligen omnämnd både i White Guide och i Sveriges Bästa Bord. Här hittar du även Anfasteröd Gårdsvik på en skogsklädd sluttning med innerskärgården i sin famn, en unik semesteranläggning. Här kan du ta ett dopp i det salta havet, en tur med båt eller kajak, fiska, vandra i skog och mark eller äta något gott i sommarcaféet. Du bor i stuga med hotellstandard eller i ditt eget semesterhem på en av säsongsplatserna.