Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Sebastian Streith

Tips på utomhusaktiviteter

Vi börjar gå mot varmare tider och en härlig grönska ute. Här kommer några tips på utomhusaktiviteter i Falköping.

Konst, historia och street art

Upptäck din hemstad genom att gå en stadsvandring, kika på utomhuskonst eller gör en kulturrunda. Köp med dig en fika från någon av de lokala caféernas läckra utbud och ta en paus på halva vägen i gröngräset eller på någon bänk för att avnjuta det. Kartorna "Follow yor art" och "Follow your past"  hjälper dig hitta street art, utomhuskonst och historiska platser i Falköpings stad.
Läs mer om rundorna här!

Digital Tipsrunda

Promenera, jogga eller cykla en digital tipsrunda och svara på frågor. Det finns många olika sträckor att välja mellan. I slutet av augusti lottas det ut totalt 166 presentkort bland de som deltagit (värde 300 kr Aktiv handel).
Läs här hur du går till väga för att delta!

Par som cyklar på en grusväg.

Fotograf: Sebastian Streith

Mössebergs friluftsområde

På Mösseberg finns det gott om olika vandringsleder, motionsspår och cykelspår. Platåberget erbjuder också många andra aktiviteter som utomhusgym, lekplatser, discgolf, djurpark och vacker utsikt över Falköping. Läs mer om Mösseberg här!

Fotograf: Sebastian Streith

Hornborgasjön

Hornborgasjön är en av Europas viktigaste fågelsjöar. Landskapet kring Hornborgasjön böljar vackert mellan gamla stenmurar och fornlämningar. Från naturum utgår flera trivsamma vandringsleder som går längs strandängar och genom stillsamma kulturmarker med spår av tidig odling.

På naturum kan ni låna en äventyrsväska, full med uppdrag, tips och utforskarmaterial för alla åldrar och ge dig ut i naturen. På Café Doppingen kan du köpa "gofika" att ta med ut i gröngräset eller sitta på uteserveringen med utsikt över sjön.

Läs mer om se och göra runt Hornborgasjön på: www.visithornborgasjon.se
Läs mer om fåglar, vandringsleder och naturen på: www.hornborga.com

Flicka som står på en äng och kikar mot himlen. Utsiktstornet på Fågeludden är i bakgrunden.

Fotograf: Jesper Anhede

Fotbollsgolf, bison och älgar

På Wrågråden kan du gå en promenad runt hägnet och titta på älgarna Ebbot och Ärtan eller dovhjortar och bison. På gården finns också en bana för fotbollsgolf där du kan utmana familjen eller vännerna. Läs mer om Wrågården här!

Familj på Wrågården

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Discgolf

På Mösseberg ligger en bana för frisbeegolf/discgolf. Banan utgörs av 27 hål, en 9-hålsbana som är perfekt till familjen, gänget och företaget. En 18-hålsbana som är en mycket utmanande tävlingsbana. Banorna har korgar utplacerade och starten utgår från Hästgärdet vid Mössebergs Camping & Stugby. Discar finns för uthyrning på campingen och på Mössebergsgården. Läs mer om discgolf här!

Fotograf: Sebastian Streith

På två hjul runt Falköping

Kombinera motion med spännande upptäcktsfärder i det vackra och historiska landskapet. Planerar du att cykla i eller runt Falköping får du lite tips på vägen här!

Par som cyklar på en grusväg.

Fotograf: Sebastian Streith