({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Kille som kastar en disc mot en korg.

Fotograf: Falköpings kommun

Tips på utomhusaktiviteter

Ta vara på sensommarens härliga dagar utomhus tillsammans med familj eller vänner. Här kommer några tips på utomhusaktiviteter i Falköping.

Mössebergs friluftsområde

På Mösseberg finns det gott om olika vandringsleder, motionsspår och cykelspår. Platåberget erbjuder också många andra aktiviteter som utomhusgym, lekplatser, discgolf, djurpark och vacker utsikt över Falköping. www.falkoping.se/mosseberg

Fotograf: Falköpings kommun

Ekehagens forntidsby

Inbäddat i en fridfull ekskog utanför Falköping ligger stenåldershyddor och långhus. Djur går och betar och det finns åkrar från bronsålder samt en järnåldersgård med tillhörande smedja. Under sensommaren och hösten är forntidsbyn öppen för promenader och upptäcktsfärder på egen hand. Du kan exempelvis paddla stockbåt, slå flinta samt leta efter Odins ögonstenar. Café och resturang finns i anslutning till byn. Läs mer om Ekehagen här!

Fotograf: Tuana Fridén

Fotbollsgolf, bison och älgar

På Wrågråden kan du gå en promenad runt hägnet och titta på älgarna Ebbot och Ärtan eller dovhjortar och bison. På gården finns också en bana för fotbollsgolf och en fem-kamp där du kan utmana familjen eller vännerna. Här hittar du också en gårdsbutik med café och padelbana. Läs mer om Wrågården här!

Fotograf: Tuana Fridén

Discgolf

På Mösseberg ligger en bana för frisbeegolf/discgolf. Banan utgörs av 27 hål, en 9-hålsbana som är perfekt till familjen, gänget och företaget. En 18-hålsbana som är en mycket utmanande tävlingsbana. Banorna har korgar utplacerade och starten utgår från Hästgärdet vid Mössebergs Camping & Stugby. Discar finns för uthyrning på campingen och på Mössebergsgården. Läs mer om discgolf här!

Fotograf: Falköpings kommun

Hornborgasjön

Hornborgasjön är en av Europas viktigaste fågelsjöar. Landskapet kring Hornborgasjön böljar vackert mellan gamla stenmurar och fornlämningar. Från naturum utgår flera trivsamma vandringsleder som går längs strandängar och genom stillsamma kulturmarker.

På naturum kan ni låna en äventyrsväska, full med uppdrag, tips och utforskarmaterial för alla åldrar och ge dig ut i naturen. Det finns även skattjakt och pysselbänk. På Café Doppingen kan du köpa "gofika" att ta med ut i gröngräset eller sitta på uteserveringen med utsikt över sjön. För öppettider på naturum se här!

Läs mer om se och göra runt Hornborgasjön på: www.visithornborgasjon.se
Läs mer om fåglar, vandringsleder, naturum och naturen på: www.hornborga.com

Fotograf: Jesper Anhede

På två hjul i Falköping

Kombinera motion med spännande upptäcktsfärder i det vackra och historiska landskapet eller ta en tur på utmanande MTB-spår på Mössberg. Planerar du att cykla i eller runt Falköping får du lite tips på vägen här!

Fotograf: Sebastian Streith

Konst, historia och street art

Upptäck Falköping genom att gå en stadsvandring, kika på utomhuskonst eller gör en kulturrunda. Köp med dig en fika från någon av de lokala caféernas läckra utbud och ta en paus på halva vägen i gröngräset eller på någon bänk för att avnjuta det. Kartorna "Follow yor art" och "Follow your past"  hjälper dig hitta street art, utomhuskonst och historiska platser i Falköpings stad.
Läs mer om rundorna här!
 

Fotograf: Crispin Anderson

Äventyrsgolf och lekplats

I Plantis finns en 9 håls minigolfbana där hålen spelas mellan megaliter och forntidshistoria från Falbygden. Banan ligger i den natursköna parken, mitt i Falköping. Restaurang, café och en rolig lekplats finns också.

Fotograf: Falköpings kommun

Fler tips på aktiviteter och besöksmål i Falköping!

Se & Göra