Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • två barn som gungar på en motorcykel i plast.

    Fotograf: Sebastian Streith

Tips på utomhusaktiviteter

Nu är det sommar och en härlig grönska ute. Här kommer några tips på utomhusaktiviteter i Falköping.

Sommargatan

Sommargatan sträcker sig från korsningen Dotorpsgatan/Trädgårdsgatan längs Storgatan utmed Stora torget och pågår mellan 17 juni-16 augusti.

På årets sommargata hittar du massor av aktiviteter för hela familjen. Bland annat en sandstrand, schackspel, boule, trampbilsbana, fotbollsplan, konstinstallationer och Kulturkvadraten, en biblioteks- och museifilial. Pop up-serveringen drivs av Nya Konditoriet. Där hittar du pinnglass, kulglass, korv med bröd och popcorn. Läs mer om Sommargatan här!

Konst, historia och street art

Upptäck din hemstad genom att gå en stadsvandring, kika på utomhuskonst eller gör en kulturrunda. Köp med dig en fika från någon av de lokala caféernas läckra utbud och ta en paus på halva vägen i gröngräset eller på någon bänk för att avnjuta det. Kartorna "Follow yor art" och "Follow your past"  hjälper dig hitta street art, utomhuskonst och historiska platser i Falköpings stad.
Läs mer om rundorna här!

Digital Tipsrunda

Promenera, jogga eller cykla en digital tipsrunda och svara på frågor. Det finns många olika sträckor att välja mellan. I slutet av augusti lottas det ut totalt 166 presentkort bland de som deltagit (värde 300 kr Aktiv handel).
Läs här hur du går till väga för att delta!

Par som cyklar på en grusväg.

Fotograf: Sebastian Streith

Mössebergs friluftsområde

På Mösseberg finns det gott om olika vandringsleder, motionsspår och cykelspår. Platåberget erbjuder också många andra aktiviteter som utomhusgym, lekplatser, discgolf, djurpark och vacker utsikt över Falköping. En nyhet i sommar är att du kan cykla downhill i Mössebergsbacken och sedan ta liften upp igen. Öppet lördagar hela sommaren. Läs mer om Mösseberg här!

Fotograf: Sebastian Streith

Hornborgasjön

Hornborgasjön är en av Europas viktigaste fågelsjöar. Landskapet kring Hornborgasjön böljar vackert mellan gamla stenmurar och fornlämningar. Från naturum utgår flera trivsamma vandringsleder som går längs strandängar och genom stillsamma kulturmarker.

På naturum kan ni låna en äventyrsväska, full med uppdrag, tips och utforskarmaterial för alla åldrar och ge dig ut i naturen. Naturum bjuder även på skattjakt och "naturdetektiver" under sommaren. På Café Doppingen kan du köpa "gofika" att ta med ut i gröngräset eller sitta på uteserveringen med utsikt över sjön.

Läs mer om se och göra runt Hornborgasjön på: www.visithornborgasjon.se
Läs mer om fåglar, vandringsleder och naturen på: www.hornborga.com

Flicka som står på en äng och kikar mot himlen. Utsiktstornet på Fågeludden är i bakgrunden.

Fotograf: Jesper Anhede

Ekehagens forntidsby

Inbäddat i en fridfull ekskog utanför Falköping ligger stenåldershyddor och långhus. Djur går och betar och det finns åkrar från bronsålder samt en järnåldersgård med tillhörande smedja. Upplev livet på forntiden genom aktiviteter så som hantverk, bågskytte, paddla stockbåt och guidade visningar. Café och resturang finns i anslutning till byn.

Fotbollsgolf, bison och älgar

På Wrågråden kan du gå en promenad runt hägnet och titta på älgarna Ebbot och Ärtan eller dovhjortar och bison. På gården finns också en bana för fotbollsgolf och en fem-kamp där du kan utmana familjen eller vännerna. Läs mer om Wrågården här!

Pojke med röd keps och hans pappa tittar på en älg genom hägnet.

Fotograf: Tuana Fridén

Discgolf

På Mösseberg ligger en bana för frisbeegolf/discgolf. Banan utgörs av 27 hål, en 9-hålsbana som är perfekt till familjen, gänget och företaget. En 18-hålsbana som är en mycket utmanande tävlingsbana. Banorna har korgar utplacerade och starten utgår från Hästgärdet vid Mössebergs Camping & Stugby. Discar finns för uthyrning på campingen och på Mössebergsgården. Läs mer om discgolf här!

Tre killar som kastar var sin frisbee i luften.

Fotograf: Sebastian Streith

På två hjul runt Falköping

Kombinera motion med spännande upptäcktsfärder i det vackra och historiska landskapet. Planerar du att cykla i eller runt Falköping får du lite tips på vägen här!

Tre MTB-åkare som kör i skogen.

Fotograf: Sebastian Streith