({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Sebastian Streith

MTB-spår Mösseberg

Varför inte en utmanande tur på Mösseberg som MTB-åkare, där det är omväxlande stigar, grönt och lummigt? På berget finns tre MTB-spår i olika svårighetsgrad och längd. Om du vill värma upp innan du ger dig ut eller träna teknik så finns en pumptrack-bana i närheten av motionscentralens parkering på Mösseberg.

MTB-spår för cykel hittar du i tre olika längd och svårighetsgrad, alla utgår ifrån Spårcentralen som ligger vid parkeringen vid Motionscentralen. Här finns också cykeltvätt och pumpmöjligheter.


MTB-Spår

  • Spår blå (600 m)
  • Spår röd (2,5 km)
  • Spår svart (3,5 km)


MTB-Arena Mösseberg

Teknikbana för MTB-cykling med, pumptrack, hopp, flowtrack, barnslinga och balanshinder. Du hittar den bredvid Motionscentralens parkering och spårcentralen.

Att tänka på när du cyklar i terräng

Alltid bära hjälm när du cyklar! Det inte finns något allmänt förbud mot att cykla på motionsspår eller vandringsleder. Men de är anlagda för dem som går eller springer. Därför måste du ta det lugnt och räkna med att de som springer eller går har företräde. Grovmönstrade däck kan lätt skada stigar och ömtålig mark, anpassa körsätt efter underlag och undvik mjuka stigar, särskilt på våren och hösten, när det är blött i markerna.

Var rädd om naturen – tänk på att vi alla har ansvar att inte skada naturen, eller göra intrång på privat mark. Om du stannar och äter matsäck – ta med dig ditt skräp och matrester efteråt. Skräm inte fåglar eller andra djur. 

Läs mer om cykel i Falköping

Cykel