({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Vandring vid Hornborgasjön

    Pilgrimsleden

    Falköping - Hornborgasjön - Varnhem

Hjälp oss att utveckla vår vandringsled!

Har du vandrat Pilgrimsleden Falköping till Varnhem, eller delar av den? Svara gärna på våra frågor i enkäten.

Var naturens vän!

Tack vare allemansrätten kan vem som helst njuta av allt det vackra. Det ger oss en härlig frihet men också ett ansvar. När du vandrar längs Pilgrimsleden behöver du tänka på att visa hänsyn – både till natur, djur och markägare.

Älgjakt

Under oktober till januari pågår det älgjakt i skogarna i vårt område. Tänk på att vara uppmärksam på eventuella skyltar med jakt pågår och håll dig till leden. Bär gärna färgglada kläder så att du syns.

S:t Olofs kyrka

De äldsta delarna av S:t Olofs kyrka är uppförda av kalksten senast i början på 1100-talet. Runt om har kristna gravar från vikingatid påträffats.

Mösseberg

Med sina 324 meter inbjuder platåberget Mösseberg till friluftsliv i form av bad, camping, skidåkning, cykling, motionsspår och djurpark.

Cesarstugan, Bondens år

Den unika utställningen ”Bondens år” skildrar livet på landsbygden och tar dig tillbaka till den svenska bondens liv och arbete före traktorns tid.

Gudhems klosterruin

Cistercienserklostret för nunnor i Gudhem som grundades på 1100-talet ligger vackert beläget med utsikt över Hornborgasjön.

Ekornavallen

Ekornavallen är ett imponerande fornlämningsområde beläget utmed pilgrimsleden. På platsen finns gravlämningar från förhistoriens tre huvudepoker, sten-, brons- och järnålder.

Löfwings Ateljé & Krog

På Löfwings Ateljé kan du betrakta naturinspirerade verk av Göran Löfwing både inom- och utomhus.

Hornborgasjön

En av Europas viktigaste fågelsjöar. Hornborgasjön är mest känd för den stora mängd tranor som varje vår stannar vid sjöns sydvästra sida.

Billingen

Platåberget Billingen erbjuder varierad terräng med mycket skog, men även några gläntor där vackra utsiktsplatser över landskapet visar sig.

Varnhem

Runt år 1150 kom abboten Henrik och hans cisterciensermunkar till Varnhem. Då började klosterkyrkan byggas. Här vilar ett antal svenska kungar.

Kata Gård

Bakom klosterruinen har arkeologer gjort sensationella fynd. Här finns spår av en mäktig vikingatida gård och ruinen av Sveriges kanske äldsta stenkyrka.