({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Gotaleden

Fotograf: Jonas Ingman

Digitala guideturer

Du kan uppleva Hjo genom att gå någon av våra digitala guideturer. Det finns flera turer att välja på. Några av turerna når du via vår app TRE TRE STÄDER. Andra turer hittar du genom att scanna skyltar med QR-koder runtom i staden.

 

DIGITALA TURER OCH VANDRINGAR 

 

 

CATTUS - ETT INTERAKTIVT ÄVENTYR FÖR HELA FAMILJEN

Cattus är familjevandringen där liten och stor tillsammans får upptäcka Hjo och stadens historia.

Er guide och medföljare under vandringen är katten Cattus, katten som vet en hel del! Han kommer att dela med sig av all sin kunskap och sina kloka ord, och han kommer säkerligen att ge er svar på frågor som ni kanske går och funderar på. "Vad var egentligen en kuranstalt", "vad är det för munkar man pratar om", "hur kom Hjo till" och "vad gjorde man egentligen i en tullstuga"? Ja, detta är kanske sådana saker som du undrar över och som Cattus säkert kan förklara och berätta mer om. Dessutom får ni hjälpa Cattus att hitta sin borttappade baddräkt, träffa kuranstaltens läkare, Dr Baggstedt och lösa en rebus. 

Fotograf: Fingerprint Illustrationer

 

VAD & VAR: En interaktiv vandring tillsammans med katten Cattus genom Hjo. 
HUR: Turen laddas ner i Trästadsappen Tre Trästäder - gratis via Google Play >> eller App Store >>
TIDSÅTGÅNG & STRÄCKA: Beräknad tidsåtgång för vandringen är cirka 1,5 timmar. Sträckan är cirka 1,5 kilometer i Hjos innerstad. 


 


HISTORISK VANDRING GENOM TRÄSTADEN  

Vår historiska vandring genom Hjo bjuder på en resa genom Hjo och Hjos historia, där anekdoter och fakta vävs samman. 

VAD & VAR: En historisk vandring tillsammans genom Hjo. 
HUR: Turen laddas ner i Trästadsappen Tre Trästäder - gratis via Google Play >> eller App Store >>. Du kan också skanna våra QR-kodsskyltar på platser runtom i trästaden. Alla platser hittar du här >>.
TIDSÅTGÅNG & STRÄCKA: Beräknad tidsåtgång för vandringen är cirka 1,5 timmar. Sträckan är cirka 1,5 kilometer i Hjos innerstad. 


 

 

TUR LÄNGS HJOÅN   

Vår tur längs Hjoån tar dig med på en historisk resa och en härlig naturupplevelse genom naturreservatet utmed ån.  

I närmare tusen år har Hjoån och dess dalgång spelat en viktig roll för stadens utveckling. Först som ankringsplats och hamn, senare för den tidiga industrin och i dag som naturreservat och rekreationsområde med lättvandrade stigar. En vandring utmed Hjoån är därför också en vandring i Hjos historia.

VAD & VAR: En tur i naturreservatet Hjoåns dalgång.  
HUR: Turen laddas ner i Trästadsappen Tre Trästäder - gratis via Google Play >> eller App Store >>
TIDSÅTGÅNG & STRÄCKA: Beräknad tidsåtgång för vandringen är cirka 1 timma. Sträckan är cirka 1,5 kilometer upp till Grebbans Kvarn.  

 

 

 

BLOMSTERVANDRING I HJO STADSPARK   

Vår tur genom Hjo Stadspark tar dig med på en botanisk tur i den historiska stadsparken. 

I Hjo Stadspark fanns på slutet av 1800-talet en kurortsanstalt. Det var en dåtidens "all-inclusive" med varmbadhus, behandlingsrum, sällskapssalonger, restauranger och logibyggnader. Kurorten och parken var en populär destination dit tillresande från hela Sverige åkte i många år för att kurera sina krämpor. Själva parkanläggningen, med dess rabatter och gångar, designades och anlades 1877 av trädgårdsarkitekten Johan Joseph Sternemann i samband med kurortens öppnande.

I denna blomstervandring berättar vi historien kring parkanläggningen, växterna och träden samt hur man idag sköter om och arbetar med parkanläggningen.   

VAD & VAR: En botanisk tur genom Hjo Stadspark.   
HUR: Gå turen genom att skanna våra QR-kodsskyltar runtom i Hjo Stadspark. Håll utkik efter dom gröna skyltarna vid träd och rabatter.  
TIDSÅTGÅNG & STRÄCKA: Beräknad tidsåtgång för vandringen är cirka 1 timma. Sträckan är cirka 1-2 kilometer. 

 

Fotograf: Visit Hjo

 

 


BILRUNDUR TILL TRE TRÄSTÄDER

Vår självguidade bilrundtur tar dig med runt på en trästadsklassiker till de tre prisbelönta trästäderna - Eksjö på det småländska höglandet, Hjo vid Vätterns strand och Nora i Bergslagen. 

Under rundturen får du tips om stopp att göra utmed vägen till de tre trästäderna - mysiga fikastopp, bra lunchställen, badplatser, historiska platser och annat värt att upptäcka längs vägen. 

VAD & VAR: En självguidad bilresa till de tre trästäderna Eksjö, Hjo och Nora, med tips på stopp längs vägen - fika, bad, sevärdheter och annat roligt längs vägen. 
HUR: Turen laddas ner i Trästadsappen Tre Trästäder - gratis via Google Play >> eller App Store >>
TIDSÅTGÅNG & STRÄCKA: Beräknad tidsåtgång för bilturen är cirka 4 timmar utan stopp. Sträckan är cirka 30 mil mellan de tre städerna.  

 

Fotograf: Most Photos

 

 

 

LADDA NER VÅR APP - TRE TRÄSTÄDER 

I appen TRETRÄSTÄDER hittar du olika digitala rundvandringar och bilturer som vänder sig till hela familjen i och till de tre städerna Eksjö, Hjo och Nora i Småland, Västra Götaland och Bergslagen.

Appen finns att laddar ner gratis via Google Playbutiken >> eller App Store >>.

 

Fakta APP

Laddas ner på: Google Play, App Store
Namn på app: TRETRÄSTÄDER
Innehåll: självguidade turer, i och till de tre trästäderna Eksjö, Hjo, Nora
Kostnad: appen är gratis