({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Hjo /
  • Fikatips
Caféägare lägger i nybakta bullar i en påse.

Fotograf: Jesper Anhede

Fikatips

Dags att stanna upp, njuta och umgås med vänner och familj. Allra helst i kombination med en smaskig fika. Här har vi samlat våra bästa fikatips!

 

 

 

  Handelsboden Njuta

Handelsboden Njuta är chocolaterian och caféet precis vid Stora Torget i Hjo. Här kan göra som namnet anger, nämligen "njuta". Den mysiga miljön välkomnar till en fika med en god kopp kaffe eller te. Eller varför inte passa på att botanisera bland smarriga chokladpraliner, gammeldags godis, te- och kaffesortiment och annat som handelsboden erbjuder i sitt sortiment.  

Läs mer om Handelsboden Njuta här >>

Fotograf: Jesper Anhede

 

 

 

  Vete & Råg 

2006 öppnade caféet och surdegsbageriet Vete och Råg vid torget. Här har sedan dess bagaren Charlotte tillsammans med sin konstnärsman Erik serverat hembakt surdegsbröd, svenska bakverk och kaffe i en miljö där man lätt kan känna sig hemma. Här kan du sjunka ner i fåtöljerna och läsa en bok i det lilla lånebiblioteket, insupa morgonkaffet medan torget vaknar till liv eller njuta av Eriks konst på väggarna samtidigt som du äter din frukostfralla. Ja, Vete och Råg är ett av de caféer som Hjos invånare och besökare flitigt återvänder till. Passa på att njuta av hembakade semlor, bakelser, kanelbullar och annat smaskigt!  

Läs mer om Vete och Råg här >>

 

Fotograf: Jesper Anhede

 

 

 

  Guldkantens Café 

På Guldkantens Café på Magasinsgatan i hamnen kan du fika Guldkantens sortiment av tårtor, bullar, kakor och bakelser. Allt bakas på plats i det egna bageriet. Njuta av allt från klassiska kanelbullar och bakelser till kolapajer, Rocky Road bakelse, After Eight snittar och fudge. Du kan också specialbeställa tårtor med egen design. 

Läs mer om Guldkantens Café här >>

 

Fotograf: Visit Hjo