({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Jesper Anhede

Flytta till Hjo?

Kanske är det så att du under din vistelse i Hjo blivit lika förtjust i vår lilla trästad som vi är. Så mycket att du tänker att det kunde vara gott att flytta hit. Ja, för dig som går och funderar på just detta, eller till och med redan börjat packa, har vi samlat lite information och saker som kan vara bra att veta inför din flytt till Hjo. Så välkommen att läsa, och välkommen till oss!

Bostad

I Hjo finns det många valmöjligheter för den som lägger stor vikt vid sitt boende. I Hjo finns det möjlighet att bo mitt i den gamla trästaden, sjönära med utsikt över Vättern eller kanske ute på landet med närhet till naturen. Här kan du garanterat hitta en bostad som passar just dig!

Hjo Utvecklas

För att möta de behov som Hjos invånare har krävs planering inom en rad områden i kommunens verksamheter. Flera stora projekt pågår och fler planeras i framtiden för att ge våra invånare och besökare ännu bättre möjligheter och förutsättningar att leva, besöka och verka i Hjo.

Fritid i Hjo

På fritidsgården Stationen kan du som går i årskurs 5 och till den dag du fyller 18 år vistas. Här kan du läsa mer om fritidsgården Stationen. Det finns även Kulturskola i Hjo. Här får alla som vill - barn, ungdomar och vuxna - möjlighet att syssla med olika former av kultur och skapande verksamhet. Läs mer om Hjo Kulturskola här. Under sommartid anordnas simskola på Guldkroksbadet i Hjo. Här kan du läsa mer om simskolan. 

Barnomsorg, skola och utbildning i Hjo

Hjo kommun erbjuder barnomsorg, grundskola, särskola, gymnasieskola och vuxenutbildning. Hjo kommun ingår i Gymnasium Skaraborg där de flesta gymnasieelever har sin undervisning.

Vård och omsorg i Hjo

Ibland är omsorg och stöd från andra nödvändigt för ett bra liv, behoven ser olika ut beroende på situation och var man befinner sig i livet. Kommunen erbjuder olika former av råd, stöd och omsorg för barn, ungdomar och vuxna så att alla invånare ska kunna leva ett så självständigt och bra liv som möjligt. Läs mer om vad Hjo kommun erbjuder här. 

Hjärtligt välkommen till oss i Hjo!