({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Most photos

Parkera i Hjo

  • Visit Hjo, Hjo Turistinformation

Förslag på vart du kan ställa ditt fordon.

Hjo är en fin liten stad med nära till Vättern. Här beskrivs några parkeringsplatstyper för dig som reser med bil, husbil, buss eller elbil.

Buss

Om du anländer till Hjo med buss finns några alternativ. Du kan släppa av dina gäster vid resecentrum mitt i Hjo och sedan parkera på följande platser:

  • Bakom Fritidsgården Stationen/vid resecentrum (Bangatan 6) finns en bussficka
  • Vid Guldkrokshallen, 2 km från centrum (Idrottsgatan)

Elbil eller laddningsstationer

Om du med elbil behöver ladda finns det vid följande ställen:

Sommarparkering - för bil

Vid Änggatan/nära Sveavägen (Sveavägen 20A) finns det under sommaren skyltat för sommarparkering på den stora gräsytan. Denna får nyttjas juni, juli och augusti.

Parkeringsskriva

P-skiva används i Hjo för tidmätning på allmän parkering. Den gäller på alla tidsbegränsade parkeringar i Hjo skyltade med tilläggstavlan P-skiva. P-skivan är gratis och du kan hämta den i kommunens reception, på turistinformationen samt på biblioteket. Många av butikerna erbjuder också gratis P-skivor. Läs reglerna för p-skiva här.

Husbil

På dessa platser finns inte tillgång till någon service. Du kan alltså inte kasta sopor, låna toalett, tvätta eller diska. Det är en parkeringsplats. Önskar du faciliteter eller möjlighet att campa finns det både ställplatser och campingar i Hjo kommun, se nedan förslag.

  • Man får enast parkerar sin husbil (personbil klass II).
  • Om en parkeringsficka är utmarkerad, ska husbilshjulen få plats i rutan.
  • Det räknas som camping så fort man gör mer än parkerar, alltså tar ut en stol, grillar eller dylikt. Campa får man inte göra på följande platser.

Vackert beläget vid Hjoåns dalgång: en parkering i Hjo centrum vid naturreservatet Hjoåns dalgång. Infarten till parkeringen är från Floragatan (se karta här).

Strandpromenaden, strax söder om Hjo centrum: en parkering alldeles vid Vätterns strand med närhet till en badbrygga. Till Hjo centrum är det ca 1 km (se karta här).

Trafikverkets rastplats väg 195, 6 km norr om Hjo: det finns en rastplats 6 kilometer norr om Hjo på väg 195. Runt om i landet finns drygt 350 rastplatser som förvaltas och sköts på uppdrag av Trafikverket. På trafikverkets rastplatser kan du stanna i upp till 24 timmar. Om du vill stå längre krävs tillstånd, läs mer om det här. Standard och utrustning ser olika ut, men grundidén är att det ska vara tillgängligt för alla.

Ställplatser för husbil
Dessa platser erbjuder tömning av gråvatten, latrintömning, avfallshantering, el och annan service.