Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Most photos

Parkera i Hjo

  • Visit Hjo, Hjo Turistinformation

Hjo är en fin liten stad med nära till Vättern. Här beskrivs några parkeringsplatstyper för dig som reser med bil, husbil, buss eller elbil.

Buss

Om du anländer till Hjo med buss finns några alternativ. Du kan släppa av dina gäster vid resecentrum mitt i Hjo och sedan parkera på följande platser:

  • Bakom Fritidsgården Stationen/vid resecentrum (Bangatan 6) finns en bussficka
  • Vid Guldkrokshallen, 2 km från centrum (Idrottsgatan)
  • Även på sommarparkeringen - Sveavägen 20 A.

Elbil eller laddningsstationer

Om du med elbil behöver ladda finns det vid följande ställen:

Sommarparkering - för bil och buss

Vid Änggatan/nära Sveavägen (Sveavägen 20A) finns det under sommaren skyltat för sommarparkering på den stora gräsytan. Denna får nyttjas juni, juli och augusti.

Parkeringsskriva

P-skiva används i Hjo för tidmätning på allmän parkering. Den gäller på alla tidsbegränsade parkeringar i Hjo skyltade med tilläggstavlan P-skiva. P-skivan är gratis och du kan hämta den i kommunens reception, på turistinformationen samt på biblioteket. Många av butikerna erbjuder också gratis P-skivor. Läs reglerna för p-skiva här.

Husbilsparkering

Du som har en husbil som klassas som personbil klass 2 kan parkera din husbil på en vanlig parkeringsplats. På parkeringsplatser finns inte tillgång till någon service. Du kan alltså inte kasta sopor, låna toalett, tvätta eller diska. Önskar du faciliteter eller möjlighet att campa finns det både ställplatser och campingar i Hjo kommun, se förslag här.

  • Om en parkeringsficka är utmarkerad, ska husbilshjulen få plats i rutan
  • Det räknas som camping så fort man gör mer än parkerar; tar ut en stol, grillar eller dylikt

Trafikverkets rastplats väg 195, 6 km norr om Hjo
Det finns en rastplats 6 kilometer norr om Hjo på väg 195. Runt om i landet finns drygt 350 rastplatser som förvaltas och sköts på uppdrag av Trafikverket. På trafikverkets rastplatser kan du stanna i upp till 24 timmar. Om du vill stå längre krävs tillstånd, läs mer om det här. Standard och utrustning ser olika ut, men grundidén är att det ska vara tillgängligt för alla.