({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Familj i historisk utställning inne på Kulturkvarteret i Hjo.

Fotograf: Mårten Bergkvist

Utställningar i Kulturkvarteret

I Kulturkvarteret kan du se fasta och tillfälliga utställningar. Här finns både internationell design, konst och unika nedslag i vår lokalhistoria. Varje år öppnar vi ett tiotal nya utställningar vid sidan om våra basutställningar. Fri entré - året om.

 

 

 

BASUTSTÄLLNINGAR 

Skärvor av Hjo - en historisk utställning om trästaden Hjo

En utställning om historien, livet och husen i Hjo. Utställningen är producerad av Hjo Hembygdsförening.

Fotograf: Mårten Bergkvist

 

Särledes Sundt och Frisk - en historisk utställning om kurortsepoken i Hjo Stadspark

Följ med till badkulturen och den hälsobringande tillvaron i Hjo för över hundra år sedan. Med fotografier och en reklamskrift från 1899 som ledsagare får vi en inblick i Hjos stolthet under mer än 50 år – Hjo Vattenkuranstalt. Utställningen är producerad av Hjo Hembygdsförening.

 

Estrid Ericson - grundare av Firma Svenskt Tenn

Utställningen Estrid Ericson och Firma Svenskt Tenn är en välbesökt utställning där du kan njuta av möbler, tennföremål och läsa på om Estrid Ericsons fantastiska liv. 

Fotograf: Per Olsson

 

Designåret Hjo 2024

2024 är det 100 år sedan Firma Svenskt Tenn grundades av Hjobördige Estrid Ericson. Detta firar vi i Hjo genom att lyfta fokus på unga svenska formgivare och lokal design.

Just nu kan du besöka utställningen Den sista masoniteskivan av FOLKFORM. Utställningen tar sin utgångspunkt i designduon Folkforms möbelformgivning i de sista skivorna av varumärket Masonite, stavat med stort ”M” och ett ”e” på slutet, ett träfibermaterial som tillverkades på fabriken i Rundvik. I utställningen visas bland annat en serie skåpmöbler och andra objekt i Masonite formgivna av Folkform. Varje skåp är ett collage av Masonite från olika tidsepoker och ett monument över den sista Masonitefabriken i Sverige.

 

 

ALLA  UTSTÄLLNINGAR