({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Hjo /
  • Leder /
  • Rundtursförslag Cykel Badrundan

Rundtursförslag - Badrundan
Hjo

Lätt cykeltur, 24 kilometer, cirka 2 timmar

En trevlig och lättsam cykeltur söderut, där du kan stanna för ett dopp i Vättern, handla lokal mat, besöka Norra Fågelås kyrka med anor från medeltiden och göra en avstickare till Lingonuddens vindskydd.

 

Snabbfakta

Längd: 24 km
Cykeltid: Cirka 2 timmar
Svårighetsgrad: Lätt
Terräng: Större delen grusväg, vissa delar asfalt.

 

Karta att printa ut: 

PRINTA

Digital karta: 

ONLINE

 

Fakta om leden

Längd:

24 KILOMETER
Cirka 7 kilometer går på asfalt och resterande på grusvägar.

Alternativ rutt / avstickare 1 - Bisonfarmen + 19 km
Vill du utmana dig själv och cykla en längre tur så rekommenderar vi varmt att ta en sväng runt Bisonfarmen. Sommartid kan du stanna där och äta, fika och följa med på en spännande Bisonsafari. Vägbeskrivning till avstickaren hittar du på den digitala kartan.

Alternativ rutt / avstickare 2 - Lingonudden: + 7 km
Önskar du istället en trevlig avstickare på vägen hem rekommenderar vi att svänga upp till Lingonuddens vindskydd. Här finns en grillplats med utsikt över dammen, glöm inte att ta med dig egen ved/kol och även grillgaller. Vägbeskrivning till avstickaren hittar du på den digitala kartan.

Alternativ rutt /avstickare 3 - Hemväg: + 4 km
Önskar du att förlänga din tur något för att kunna besöka Lervis Keramikverkstad >>  Då är denna avstickare ett måste! Ellen som driver Lervis bör du ringa innan ditt besök för att se så hon kan öppna upp för dig och ditt sällskap.

Alternativ rutt - Korta ner din tur
Önskar du en kortare tur, sväng av vid Almnäs upp till Korsgården, eller ännu tidigare redan vid Maple Rock Ranch. De alternativa vägarna syns både på den utskriftsvänliga och digitala kartan.

 

Ungefärlig tid:

CIRKA 2 TIMMAR

 

Markering:

EJ MARKERAD
Leden är ej markerad ute i naturen.

 

Svårighetsgrad:

LÄTT
En enkel cykeltur - många platta partier samt ett mindre antal ner- och uppförsbackar.

 

Start och mål:

KULTURKVARTERET PEDAGOGIEN
Börja och avsluta din tur vid parkeringen bakom Kulturkvarteret Pedagogien >>. Här finns gratis långtidsparkering där du bekvämt kan stå parkerad hela dagen.

 

Hitta hit:

KOLLEKTIVTRAFIK
Du kan ta buss till Hjo (linje 402, 405). I Västra Götalandsregionen trafikerar Västtrafik kollektivtrafiken. Hur får du göra med cykel ombord? Läs mer här >>

Reseplanerare

BIL
Du tar dig enkelt till Hjo genom att ta bilen. Hjo ligger cirka 40 minuter norr om Jönköping, 30 öster om Skövde och strax under 2 timmar söder om Örebro.

 

Karta:

KARTA ATT PRINTA UT
Utskriftsvänlig karta finns att ladda ner som PDF. Du kan också köpa den på Visit Hjo - Turistinformation.

PRINTAD

DIGITAL KARTA
Du hittar vår karta online via Google kartor.

ONLINE

FÖRSLAG PÅ TREVLIGA STOPP
På våra kartor, både PDF-kartan och den digitala ledkartan, hittar du förslag på stopp längs vägen - sevärdheter, gårdsbutiker, fikaställen och fina utsiktspunkter, allt för att din cykeltur ska vara så härlig som möjlig. Du behöver ju inte stanna om du inte vill - du kan absolut se färden som upplevelsen.

BEHÖVER DU HYRA CYKEL?
Du kan hyra cykel från Whatsup Rental i Hjo Stadspark. Det är en filial till Restaurang Biergarten där du kan hyra kajak, Stand Up Paddle Board och cyklar.

Whatsup Rental

VAD SKA DU PACKA MED DIG?

Kläder
Kika gärna på väderleksrapporten och packa kläder efter väder. Det blir alltid lite varmare när du cyklat en bit och fått upp pulsen, men när du stannar blir du kallare - så ha med dig något värmande plagg (i alla fall till överkroppen). Om du är på badhumör så är det bra att packa badkläder och gärna något att sitta på - filt, liggunderlag eller handduk.

Äta och dricka
Beroende på hur många och långa stopp du tänker göra längs vägen så är det bra att ha med något att dricka och äta. Du kan köpa färdiga kit på Whatsup Rental/Biergarten >> eller köpa med dig klassisk italiensk anti-pasti tallrik på Gusto Classico >>. Eller plocka med dig godbitar från något av våra caféer >>.

HUR ÄR TRAFIKEN LÄNGS VÄGEN?
Du rör dig framförallt på grusvägar, där det kan förekomma viss trafik, ibland traktorer. Generellt mer trafik på de asfalterade landsvägarna än grusvägarna. Kliv gärna av cykeln vid förbipasserande trafik för en säkrare tur. På vår utskriftsvänliga karta kan du urskilja vilka typer av vägar du kommer att cykla på.

 

Kontaktinformation

Rundtursförslag - Visit Hjo

Bangatan 1 B

544 30 Hjo


Telefon: +46 503 352 55


E-post: visithjo@hjo.se

Hemsida: visithjo.se