({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Mårten Bergkvist

10 härliga upplevelser för familjen

Besöka en djurpark, gå på vandring eller spela fotbollsgolf. Runt Hornborgasjön i Falköping, Skara och Skövde finns massor av roliga upplevelser för hela familjen. Här hittar du 10 tips för härliga dagar runt sjön.

1. Naturum Hornborgasjön

Vid Fågeludden på Hornborgasjöns östra sida, där platåberget Billingen reser sig som fond, står Naturum Hornborgasjön på pelare i vattnet. Här finns även två utsiktstorn och gömslen där du kan kika på fåglar. Café Doppingen serverar läcker fika och lunch med stor uteservering mot sjön.

Fotograf: Jesper Anhede

 2. Mösseberg 

Mösseberg i Falköping är fullt av upplevelser för hela familjen. Här finns en mysig liten djurpark med lekplatser, trampbilar och grillar, en badsjö med närliggande beachvolleyplan, discgolfbana, motionsspår och äventyrslekplats. På berget finns även en camping, hotell med restaurang och café.

Fotograf: Falköpings kommun

3. Dalénium - Science Center 

Dalénium Science Center i Stenstorp finns spännande upplevelser för såväl stora som små. Ta er an laserbanan, bygg en gigantisk kub av mjuka klossar eller testa att köra skogsmaskin i en simulator.

Fotograf: Dalénium Science Center

4. Balthazar Science Center 

Skövdes mest givna besöksmål för nyfikna familjer levererar massor med utmaningar inom teknik och vetenskap. På Balthazar Science Center kan ni gnugga geniknölarna i Mattebazaren och Hjärngymnastiksalen, bygga kreativa skapelser i Makerverkstan och Lego-Borgen eller varför inte lösa gåtan med Mysteriepulvret i Labbet? Café Kretsloppet tar hand om alla kurrande magar. 

5. Wrågården 

Wrågården har blivit känt för sitt spektakulära boende, där hela familjen sover mitt i älg- och dovhjortsparken i en stuga formad som en älg. Men här finns gott om aktiviteter även utan övernattning. Åk på en safari i bisonoxarnas land, låt barnen hälsa på de mäktiga djuren i älgparken eller varför inte testa på fotbollsgolf eller fem-kamp.

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

6. Herrtorps qvarn 

Det gamla kvarnhuset Herrtorp intill ån Flian är inte bara ett mysigt boende, här finns också möjlighet att upptäcka naturen i er egen takt. Paddla kanot längs ån, gå på en utflyktspromenad eller följ med på en guidad bäversafari med kanoter. 

Fotograf: Jörgen Larsson

7. Arena Skövde

Kastar du dig gärna ut i vågorna och testar spännande vattenrutschkanor? Eller njuter du hellre i varma pooler? Oavsett vilket hittar du alltid något som passar dig på Arena Skövdes upplevelsebad, som flera år i rad blivit utsett till Sveriges bästa äventyrsbad av semestersajten Barnsemester. Här finns även en 25-metersbassäng för motionssim.

Fotograf: Jesper Anhede

8. Billingetrollets trollstig

Vandra i Billingetrollets fotspår utmed den trolska stigen på Billingen! Utmed den 2,6 kilometer långa stigen finns stationer där du får uppleva spännande och roliga aktiviteter. Vid varje station finns en låda med lock som du öppnar och i den ger Billingetrollet ett uppdrag som du ska utföra. Ett utmärkt äventyr för barnfamiljen där man på ett lekfullt sätt lär sig mer om naturen. 

Fotograf: Tobias Andersson

9. Skogsmulleriket på Billingen

Skogsmulleriket är en riktig pärla för dig som vill uppleva och lära dig mer om naturen. Besök Skogsmulle och hans vänner runt Åsbotorpsjön på Billingen, kika in i husen och utforska omgivningarna. Ett spännande och tillgängligt utflyktsmål för hela familjen.

Fotograf: Gustaf Elias

10. Västergötlands museum

I hjärtat av ett rikt kulturlandskap ligger Västergötlands museum. Här finns över 10 000 år av landskapets unika historia gestaltad. Upplev medeltidens Skara, spana in de välbehållna bronsålderssköldarna, se den spännande utställningen om hur den kraftfulla inlandsisen har påverkat människan och möt Kata, kvinnan som härskade på storgården i Varnhem på 1000-talet.

Fotograf: Västergötlands museum

Tips! Kolla öppettider innan ni åker på utflykt eftersom de kan variera under säsong och under rådande omständigheter med coronarestriktioner.