Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Stort fönster med växter och en solstol i trä.

Shoppa lokalt vid Hornborgasjön

Det är viktigare än någonsin att vi tar hand om det som betyder mycket för oss, och att vi värnar och utforskar vår hembygd. På landsbygden i trakterna kring Hornborgasjön finns flera mysiga gårdsbutiker där du kan botanisera bland vackra ting, spännande konst och lokala delikatesser.

Löfwings Ateljé och Krog

I den gamla utbyggda ladugården på Persberg vid Hornborgasjön hittar du en riktig pärla. Här kan du beskåda den vackra naturinspirerande konsten av konstnär Göran Löfwing och samtidigt passa på att ta en fika i cafét hos Linda Löfwing. Här finns också en liten butik med ett unikt sortiment av affischer, brickor och glasinlägg med Görans konst. Självklart hittar du också en och annan lokal delikatess i hyllorna.
www.lofwings.se

Exteriörbild på Löfwings, röda byggnader med en stenmur framför.

Westis

Westis är jeansbutiken på landet, strax utanför den lilla byn Timmersdala, som erbjuder personlig service och jeans till riktigt hög kvalitet. Här finns jeans även för den som behöver längre eller större jeans än vad som finns i en vanlig butik. Njut av en kopp kaffe och den personliga atmosfären medan du får dina jeans upplagda.


Cesarstugan

Hos Cesarstugan i Östra Tunhem är det den gammaldags känslan som genomsyrar allt. I inredningsbutiken finns nyproducerad inredning med en känsla från förr som är svår att motstå. Från bageriet kommer en behaglig doft av nybakt, och du kan även köpa med dig riktigt gott bröd från butiken. Missa inte heller utställningen Bondens år där du kan lära dig mer om livet förr. 
 
Röd gammaldags träbyggnad med skylt Cesarstugan på gaveln.

Fotograf: Falköpings kommun

Arnes Gårdsbutik & Café

På det vackra Pensionat Klåvasten, strax norr om Skövde, finns en liten charmig gårdsbutik. Här hittar du lokala produkter från gårdar i närområdet, fina presentartiklar och produkter för välbefinnande. Missa inte en god fika i cafét innan du fortsätter på din tur!
Entrén på Pensionat Klåvasten, en större vit träbyggnad med röda fönster.

Fotograf: Pensionat Klåvasten

Hem till mig

I det gamla vitkalkade spannmålsmagasinet på Nya Åsle gård kan du botanisera i en härlig butik fylld av personlig inredning. I butiken hittar du allt från mindre inredningsdetaljer till genuina möbler i lantlig stil. 
 

Fotograf: Jenny Bergstrand

Mellomgården

Med vacker utsikt över Hornborgasjön, strax utanför Varnhem, hittar du Mellomgårdens café och gårdsbutik. I butiken finns allt från noga utvalda kläder och rustika leksaker till lokala delikatesser och inredning. I cafét hittar du smarriga våfflor, goda soppor och hembakt fika.

Mellomgårdens gårdsbutik

Snickaretorpet

En mysig gårdsbutik på den vackra landsbygden i Valle, strax utanför Eggby. Här hittar du italienska delikatesser. Sommaren 2020 håller de ringöppet i gårdsbutiken, så tveka inte att slå en signal!
www.facebook.com/Snickaretorpet
 

LyckeLamm

I den vackra Vallebygden, mellan Skara och Skövde, ligger den lilla gårdsbutiken LyckeLamm. Här finns allt från vackra lammskinn och stilren egendesignad inredning till smycken. Har du tur kan du se de vackra fåren beta i de grönskande hagarna utanför butiken. 
 
Ett mörkgrått gotlandsfår tittar in i kameran från en grönskande äng.

Fotograf: Karin Terstappen

Kdesign

Kdesign ligger vackert beläget på kanten av Mösseberg strax utanför Falköping. I butiken hittar du ett brett utbud av stilren inredning, spännande form och härliga färger. I anslutning till butiken finns också ett mysigt café med vacker utsikt mot Kinnekulle och Hornborgasjön.  
butik med inredning, hyllor och en disk.

Fotograf: Falköpings kommun

Sjöbacken gård

I den grönskande idyllen i Valle ligger den charmiga lilla gårdsbutiken vid Sjöbacken gård B&B. Här kan du köpa genuina varor i en underbar miljö. I gårdsbutiken finner du såväl gårdens egna produkter som konsthantverk och andra vackra föremål från olika designers. Lamm från de egna fåren, hemlagad chutney och marmelad är bara några av produkterna du hittar här. 
 
Sjöbacken gårdsbutik
 

Svea tradition

Traditionella material har med tiden visat sig fungera väl både för underhåll och nybyggnation, och det har man tagit fasta på hos Svea Tradition. I byggnadsvårdsbutiken hittar du färger, oljor, beslag, gjutjärnsprodukter, lampor och mycket mer. 
 

Fotograf: svea

Lilla boden på Espås

I ett gammalt magasin från 1700-talet ligger Lilla boden på Espås. Här finns både vackra omgjorda gamla möbler blandat med nya, och en härlig dos inredning. Ett besök hos Minette ger dig en personlig inredningsupplevelse! 
Läs mer om Lilla boden på Espås Facebook

Fotograf: Lilla Boden på Espås