({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Karlsborgs Fästning 200 år

Det ska vi fira!

Karlsborgs fästning är anledningen till att orten Karlsborg finns i den utformningen den har idag. År 2019 är det 200 år sedan Carl XIV Johan fattade det avgörande beslutet om att uppföra detta fantastiska byggnadsverk. Det vill vi fira tillsammans med er!


Planeringen är i full gång och huvudarrangörer för firandet är Karlsborgs kommun, Karlsborgs Turism AB, Försvarsmakten och Statens Fastighetsverk.

Fyra större evenemang ansvarar huvudarrangörerna för:
- Nyårsafton/nyårsdagen 2018/2019: Kick-off, startskottet för firandet.
- Nationaldagen – extra fokus på Karlsborgs fästning 200 år.
- Ett större firande i augusti som än så länge har arbetsnamnet ”Karlsborgskalaset”.
- Avslutningsceremoni i december 2019.


Många fler aktiviteter och evenemang kan äga rum och arrangeras av olika aktörer under övrig tid på året. Det är här ni kommer in i bilden. Ju fler som arrangerar och deltar i firandet desto större genomslag får vi för hela året. Därför vill vi tipsa er föreningar, företag och andra att i sin planering av aktiviteter år 2019 gärna anpassa till det här temat.


Om ni kan hitta kopplingar till exempelvis fästningen, siffran 200 eller till begreppet guld så är det förstås - ja, guld. Men kopplingen behöver inte vara så uppenbar. Ert evenemang kan ändå rymmas inom ramen för firandet och marknadsföringen på olika sätt.


Anmäl aktiviteter och evenemang till oss så att vi har ett riktigt bra underlag för vår planering och marknadsföring. Har ni redan planerat 2019 års aktiviteter? Eller har ni en idé om något ni vill genomföra? Kontakta oss! Vi samlar in och sammanställer aktiviteter för hela årets firande.
Mejla eller ring:
Frida Mellring
Jarl Karlsson
info@karlsborg.se
0505-173 53