({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Tåg genom Kinnekulle

Fotograf: Viggo Lundberg

Att resa till och runt i Destination Läckö-Kinnekulle

Till Destination Läckö-Kinnekulle kan du komma på flera olika sätt och väl på plats finns det många sätt att ta sig runt på. Här kommer några förslag på färdmedel du kan använda förutom bilen så klart.

Kinnekulletåget
Med Kinnekulletåget kan man ta sig direkt från Göteborg eller Örebro, som är tågets slutstationer, till Lidköping och Kinnekulle. Det finns flera direkttåg medan man i vissa fall får byta i Herrljunga när man kommer från Göteborg. På under två timmar tar du dig smidigt och bekvämt från Göteborg till Lidköping och Kinnekulle.

Med Kinnekullebanan tar du dig rakt ut i Kinnekulles vackra natur. Du kan stiga av vid stationerna Forshem, Hällekis, Råbäck, Blomberg, Trolmen och Källby. Från varje plats har man nära till Kinnekulles olika sevärdheter. Tåget går enligt tidtabell med flera turer dagligen i båda riktningarna. Tänk på att vill du stiga på tåget på någon av de hållplatserna på Kinnekulle ska du vrida på skylten så att tåget vet att du vill åka med då det inte alltid stannar annars. 
Läs mer på www.vasttrafik.se
Gör som Hanna och Anna från "Portionen under tian" och ta tåget till Läckö-Kinnekulle. Här kan du läsa om deras "Stay cheap-weekend" på Kinnekulle.

Buss
Visst är det härligt att resa kollektivt. Bara att gå ombord på bussen och sjunka ner i fåtöljen med en spännande bok eller tidning. Det går flera bussar till vår destination från närområdet. På www.vasttrafik.se kan ni ser mer.

Väl på plats i destinationen kan man till exempel ta bussen till Spikens fiskehamn, Kinnekulle, Tun eller på sommaren även till Läckö Slott. Du hittar alla hållplatser och information om vart du kan åka på Västtrafiks hemsida eller via ett besök på turistbyrån i Lidköping.

Sista-Milen-Bilen
Under sommaren 2023 kan man ta Sista-Milen-Bilen till sin upplevelse. Tanken är att man ska kunna ta sig sista biten så att man kan uppleva allt på landsbygden. Läs mer här!

Hyra bil
Kommer du utan bil och önskar hyra en när du är på plats i Destination Läckö-Kinnekulle finns flera biluthyrare att välja mellan.

Bland annat Avis, HertzEuropcar, Åkessons bil och Härene bil. Kanske vill du ha en sportbil, en minibuss, en liten bil eller en familjebil. Hos dessa biluthyrare finns det mesta att välja på.

Husbil
Kommer du med husbil till destinationen och vill ha en ställplats över natten finns några stycken att välja på. Exempelvis vid Läckö Slott, Hällekis hamn eller Lundsbrunns golf. Det finns också flera fina campingar som erbjuder husbilsplatser för den som hellre vill ha det. Tömningsstationer finns på ett flertal platser i området. Mer information om ställplatser och campingar hittar du här.

Cykel
Att upptäcka Destination Läckö-Kinnekulle på cykel är ett fantastiskt sätt. Det finns flera fina cykelleder som du kan cykla på. Till exempel kan du cykla från Lidköping till Mariestad, på Kinnekulle eller varför inte runt på Kållandsö. Har du ingen cykel med dig finns flera cykeluthyrare där du kan hyra en cykel. Läs mer här!

Båt
Kommer du med båt till Destination Läckö-Kinnekulle finns flera fina gästhamnar du kan lägga till vid för att sedan kunna uppleva destinationen på land. Här hittar du en lista för gästhamnar i området. 

Parkeringar
I Lidköpings centrum finns många parkeringsplatser vissa har en avgift och vissa är gratis. Här kan ni läsa mer om vad som gäller och vilka gator som har datumparkering.