({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Några kvinnor vandrar över en gräsäng med lövträd.

Fotograf: Lena Berggren

Vandra på Kållandsö

Kållandsö utanför Lidköping är en ö som har mycket att erbjuda med stora besöksmål som Läckö Slott och Spikens fiskehamn, fantastiska restauranger och caféer och en natur utöver det vanliga. Ett härligt sätt att upptäcka Kållandsö på är till fots, så packa ryggsäcken och ge du ut och vandra på någon av Kållandsös fina vandringsleder. Varje vandringsled har sina unika naturupplevelser och historiska besöksmål. Lederna varierar i längd, terräng och upplevelser. Här nedan hittar du en kort beskrivning av varje led så du kan hitta den som passar dig bäst!

Roparudden
Detta är en 4 km lång vandringsled med start vid Läckö Slotts parkering. Leden går ut på udden helt sjönära och slingrar sig genom kuperad terräng med berg och skog. Här finns också en kortare tillgänglighetsanpassad gångstig, ”Natur kul för alla”, med spännande aktiviteter och information för stora och små. Har du tur när du vandrar över berghällarna vid vattenbrynet kan du få se en fiskgjuse eller till och med havsörn.

Länk till PDF med vandringsled Roparudden

Kinneviken
Den östligaste vandringsleden heter Kinneviken och är en 3 km lång led. Leden börjar längs en bred stig genom tät granskog för att sedan komma ut på bergskanten där utsikten över Kinneviken är vacker i alla väder med Kinnekulle i bakgrunden. Leden börjar vi Läckö Strand som erbjuder boende, café och en ny öppnad mysig butik.

Länk till PDF med vandringsled Kinneviken

Fröfjorden
Väster om Fröfjorden, med start vid Otterstads kyrka, finns en led med mycket historia som är 5 km lång. Fröfjordsleden går genom ett omväxlande kulturlandskap med betade strandängar, ett rikt fågelliv och flera gamla ekar. Längs leden passerar du fler historiska platser såsom hällristningar från bronsåldern, Otterstads gamla kyrkoplats och den ståtliga Otterstads kyrka.

Länk till PDF med vandringsled Fröfjorden

Kleversbergen

Från Otterstad kyrka börjar även Kleversbergen vandringsled. Den är 3.5 km lång och väldigt kuperad, men det är värt det för utsikten som väntar på toppen. Där får du en överblick över hela fröfjorden och förstår varför man en gång i tiden anlade ett flygtorn här. 

Traneberg
Tranebergsleden finns på Västra Kållandsö och är ca 12 km lång och fördelad på Norra rundan 6,2 km och Södra rundan 8,4 km. Leden bjuder på fridfulla naturupplevelser som både är sjönära och i skogen, det är även en varierande terräng som är rikt på
växt- och djurliv. Leden startar vid Läckö golfklubb där kan gå en runda eller varför inte äta en bit mat.

Länk till PDF med vandringsled Traneberg

Stora Eken
På ön Stora Eken finns en 6 km lång vandringsled på öns västsida som till stora delar går sjönära genom kuperad terräng. Ön har ett rikt naturliv med mycket bär och svamp. Du kommer endast till ön sjövägen och här finns en mindre brygga för småbåtar och kajaker.

Länk till PDF med vandringsled Stora Eken