Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Bli förtrollad på 2 minuter - se filmen!

En bygd fylld av upplevelser för alla sinnen. Naturen är vår inramning, men också vår inspiration och vårt skafferi. Klicka bilden för att se filmen - och varmt välkommen hit!

Sjölyckan

Drömmen som blev till verklighet

Kärlek vid första ögonkastet, så beskriver Christian Wiksten och Monica Edvardsson sitt första möte med Sjölyckan. Idag är de stolta ägare till den vackra disponentvillan som ligger mitt i bruksorten Tollered.

På gång

Vårens aktiviteter

Det händer alltid något vid Sävelången, vi uppdaterar i kalendariet och väljer ut några av godbitarna för dig!

Här får barn vara barn

Barnens Sävelången

Låt barnet i dig gå på upptäcktsfärd i sinnrika bygden kring Sävelången. Utmana balansen, lyssna till naturen, smaka på mathantverk, känna adrenalinet när fisken nappar, doften från ängsblommor och förundras över historiska slottsbyggnader!

"Strax utanför Göteborg"

Magin kring Sävelången är i satsningen på Strax utanför Göteborg representerad av Floda & Nääs - en av regionens sex utvalda sevärdheter. Det är vi förstås stolta över!

Möt GarnTua!

"- Stickning i blodet sedan barnsben."

På Garveriområdet i Floda nära sin hemort Tollered, har Mia Aarstrand idag sin verksamhet GarnTua. Här står kvalitet och ett proffsigt bemötande i fokus, läs hela reportaget vi gjorde med henne!

Kvalitet & Kreativitet

Handla lokalt

Bygdens utbud av shopping präglas av småskaliga, genuina butiker som inspirerar till en hållbar konsumtion. Kvalitet och kreativitet och allt från mode, inredning, hantverk och konsthantverk till charkuterier, delikatesser och möbler.

Slott & Koja

Övernatta med stil

Sävelången är en plats där du vill dröja dig kvar. Botanisera i olika boendealternativ, här råder faktiskt klichén om "slott till koja" på riktigt!  Många av anläggningarna har också restauranger och utrymmen för konferenser eller möten - och inte minst fest och bröllop!

Ett mer hållbart besök!

För att vi i framtiden ska kunna njuta av området kring Sävelången på samma sätt som idag, så måste vårt turistande påverka bygden och miljön så lite som möjligt.  Låt oss ge dig några...