({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
kallbada i Sävelången, kvinna som vinterbadar

Fotograf: Lisa Forsell

Kalla bad i Lerum

Vad sägs om ett uppfriskande dopp på någon av badplatserna i Lerum?

Att kallbada blev en het trend under 2020 och hälsoeffekterna är flera för både kropp och själ. Kanske du är en inbiten kallbadare redan eller nybörjare och sugen att testa på? Hos Kallbad.nu hittar du bra information om kallbad och tips på bra badplatser i hela Sverige.

Kallbad.nu

 

Lerums kommun bjuder på riktigt friska dopp så här års och det finns flera ställen att välja på.

Vill du bada från brygga med stege?

Nääs fabriker i Tollered

Vid Nääs Fabriker i Tollered kan du bada från brygga med stege ner i sjön Sävelången. På området finns även Badhuset för dig som innan eller efter badet vill sjunka ner i en varm pool eller bastu.

Naasfabriker.se

The tannery club i Floda

På Garveriområdet i Floda strax utanför aktivitetscentret The tannery club finns en brygga med stege ner i Säveån. På området finns också värmande bastu med utsikt över Säveån för den som vill värma sig innan eller efter sitt dopp.

The Tannery Club

Aspens badplats i Lerum

Vid aspens badplats i Lerum finns en badstege längst ut på stenpiren att utnyttja för dig som även vill vinterbada. Här finns inga möjligheter att basta. 

Stamsjöns badplats

Vid Stamsjöns badplats finns också en badstege att bada i från. Parkering finns i närheten samt bänkar att sitta på precis intill sjön.

 

Föredrar du att vada ut i sjön?

Hyltornabadet

Hyltornabadet är badplatsen belägen vid Sävelångens södra strand, väster om Floda. Vid badplatsen finns bänkar att sitta vid för en fikapaus. Här finns väldigt begränsad möjlighet till parkering. Enklast är att promenera eller cykla hit från Floda Torg, genom att följa sjöpromenaden västerut. En promenad på cirka 6-7 minuter.

Koordinater: (57.81283090646183, 12.37040179572772)

Drängseredsbadet

Drängseredsbadet är badplatsen vid Sävelångens norra strand, öster om Floda med sandstrand. Grillplats vid stranden med bord och bänkar. Parkering finns 100 meter från badplatsen på andra sidan tågrälsen, men du tar dig enklast hit på cykel eller en 10-minuters promenad från Floda Station, via sjöpromenaden.

Koordinater: (57.815771835516614, 12.370563798290544)

Nääsbadet

Nääsbadet är en mysig badplats med sandstrand belägen längs strandpromenaden vid Nääs. Stranden består av sand och gräs. Här finns även grillplats att tillgå. Det finns gott om parkering vid Nääs Slöjdseminariet och buss 533 går från Floda station till hållplatsen Lilla Nääs, därifrån är det en 15-20 minuters promenad i vacker natur till badplatsen.

Koordinater: (57.81826512349669, 12.389084727126718)

Naturbadplatser vid Nääs Slott

På Nääs slottsområde finns två så kallade naturbadplatser. Första finns ner mot Sävelången med utsikt mot Nääs Fabriker, bakom själva slottet. Denna badplats har grässlänt med naturkant ut mot vattnet.

Naturbad på Lusthusudden har fin sand, gräsmatta och naturkant mot vattnet med avskilt läge vid  Nääs Slott.  Det finns gott om parkering vid Slottet och buss 533 går från Floda station till hållplatsen Lilla Nääs, därifrån är det en 10-15 minuters promenad i vacker natur till badplatserna.