({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Naturtid Hanna och Tobias

Paddlingens do's and don't med Naturtid

Deras vägar möttes i den storslagna norska naturen, mellan skogar, fjordar och fjäll, där de har läst en treårig kandidatutbildning i Friluftsliv, kultur- och naturvägledning.

Idag driver Hanna Isa Olausson och Tobias Sloth Hansen företaget Naturtid med visionen att skapa, öka eller återuppväcka naturintresset hos oss människor med målet; att få ut folk i naturen!

Paddlingen är en central del i deras utbud och ett samarbete med Sjölyckan i Tollered ligger framför dem med förhoppning att fler ska få upp ögonen för paddling och lära sig något nytt.

Vad är då viktigt att tänka på om man ska bege sig ut med kanot?

  • Trygghet och säkerhet är A och O!
  • Välj färd efter förmåga, du är där på naturens villkor och vädret kan vara föränderligt. Vinden påverkar otroligt mycket, håll dig uppdaterad om väderläget.
  • Alla ska ha flytväst.
  • Klä dig rätt, utgå ifrån vattentemperaturen. Ramlar du i så är det vattnet som kyler. Ta med ett ombyte som ligger skyddat från väta som du kan byta till om det skulle behövas.
  • Paddla aldrig ensam, var minst två kanoter vilket gör att ni kan hjälpa varandra, så kallad kamraträddning.
  • Paddla nära land om du är nybörjare
  • En billig livförsäkring är mobilen, lägg den i ett vattentätt fodral som du har på dig.
  • Fråga andra som har paddlat tidigare för rekommendationer.

De avslutar med att tillägga; 

En stark rekommendation till alla är att gå en kurs. Kanotpaddling är så mycket mer än vad många tror! Med rätt teknik blir paddlingen inte bara tryggare utan också mycket roligare när man kan manövrera kanoten snabbt precis dit man vill. Krysskontring, vrickning och svep är bara några exempel på alla paddeltag som finns att lära sig.

Visste du förresten att det går alldeles utmärkt att paddla fors i en vanlig kanot med rätt kunskap?

Naturtid - Vi ses där ute!

Naturtid anordnar flera kurser inom segmentet naturupplevelser, förutom paddlingskurser i både kajak och kanot så kan du även lära dig om täljning, fjällvandring, offpist-skidåkning eller skogsbadning som är ett växande och populärt sätt att ta in naturen på. De har både en- och flerdagarsturer som riktar sig mot privatpersoner, företag och skolor. Ett gemensamt mål för alla Naturtids erbjudanden är att inspirera och förmedla kunskap på ett sätt så att du kan fortsätta att skapa nya äventyr på egen hand. 

Läs mer om företaget och kurser på naturtid.se, klicka här