({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Jennie Mortensson

Runt Skaftö

  • Christina Ingemarsdotter

För oss som bor eller vistas på Skaftö kan det ibland vara fint med en utflykt över dagen, eller natten. Våra omgivningar är minst sagt varierande, på ostsidan trånga vatten, grönt och lummigt, på västsidan öppet och fullt med rund naken granit. Norrut staden Lysekil och söderut det vackra Herrmanö, ett naturreservat med Gullholmen och Käringön i nord respektive sydspetsen.

Vill du se mer än Skaftö så finns det många fina möjligheter till det. Ta färjan till Gåsö och gå en promenad på klipporna över dagen.

Eller varför inte ta en färja till Lysekil för att uppleva stadens puls, kanske ett musikframträdande, hamnen och de röda klipporna. De har också Havets Hus precis vid kajkanten. Om du åker norrut - med bilen -  ligger Nordens Ark en timme bort.

Med bilen, bussen, eller cykeln kommer du till Bokenäset och kan vandra vid Kärlingesund. Om du ringer blir du hämtad där med båt för en utflykt till Bassholmen och Allmogebåt museet. Stanna på något av vandrarhemmen eller vänd hem framåt kvällen.

Ta båten från Orust till Gullholmen, köp glass och njut av alla fina gamla hus eller vandra ut på Herrmanös klippor, klapperstensfält, saltängar och ljunghedar. Åk vidare med färjan till Käringön för en middag på de lyxiga krogarna och bli kvar över natten.

Hyr egen båt och rör dig i Gåsös skärgård där baden lockar överallt och klipporna är riktigt mjuka under ryggen. Se några av alla våra sälar på och runt de yttre skären.

Du kan också båtluffa med utgångspunkt från Skaftö. Både med cykel, som vandrare, med hela familjen och som nykär ... Här finner du din guide till Båtluffning i Bohuslän.  

Upplevelser runt Skaftö