({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Akvarellmuseet

Fotograf: Jonas Ingman

Besöksmål nära oss

Bohuslän är inte stort men innehåller en skatt av besöksmål. Från Göteborg i söder till Strömstad i norr, ca 16 mil, finns massor att se och göra. Besöker du Sotenäs, mitt i Bohuslän, har du närhet till hur mycket som helst.

STRÖMSTAD ca 9 mil från Sotenäs är en liten och mycket trevlig stad vid havet. Här finner du ett stort utbud av butiker, krogar, caféer, museum och konstutställningar.
För barnen är Daftöland ett måste. Här finns attraktioner och aktiviteter som barnen älskar.
Utanför Strömstad ligger Kosterhavets nationalpark, Sveriges första marina nationalpark med naturrum, vandringsleder och mycket mer.
Kosteröarna når du med båt från hamnen i Strömstad. Under sommaren fylls dessa öar med gäster från världens alla hörn.
Nordby Shoppingcenter, strax utanför Strömstad har allt för den shoppingintresserade.

TANUM är nog mest känt för sina hällristningar. Världsarvet Vitlycke visar upp stora ytor med hällristningar och i Vitlycke museum finns utställningar om bronsåldern och mycket mer.
I Tanums kommun finns även populära orter såsom Hamburgsund, Fjällbacka och Grebbestad. Fjällbacka känner många genom Camilla Läckberg och hennes böcker, och det finns guidade turer genom Fjällbacka där man följer hennes spår. Känner du igen dig vid Kungsklyftan så är det kanske för att du sett filmen Ronja Rövardotter, här spelades nämligen några filmscener in.
Grebbestad är en mycket populär turistort. Bara några kilometer från Grebbestad ligger Tanumstrand, en resort som har det mesta för alla åldrar.
Grebbestad har blivit ostronets huvudstad, här finns enligt många världens bästa ostron. Varje år i maj anordnas Nordiska mästerskapen i ostronöppning.

LYSEKIL  ca 4 mil från Sotenäs är även det en liten fin stad vid havet. Här kan man strosa runt i de gamla stadsdelarna och njuta av fina kvarter. Lysekil är nog mest känt för sin fina anläggning Havets Hus. Här kan du i se allt som gömmer sig i havet i stora och små akvarium. För barnen finns "klappakvarium", där man kan känna på de mest konstiga varelser.

MUNKEDAL ca 3 mil från Sotenäs är paradiset för laxfiskare. Öreskilälven sägs vara södra Sveriges bästa laxälv. I Munkedal ligger även Bohusläns äldsta och mycket fina golfbana. Längst in vid Gullmarsfjorden och med Torreby fina slott intill, där kan du både äta och bo.

UDDEVALLA ca 6 mil från Sotenäs är Bohusläns största stad. Bohusläns Museum visar här hur bohusläningen levde och verkade förr. På museet har man olika temautställningar under året.
Skärgårdsbåtarna i Uddevalla tar dig med på fina skärgårdsturer, både norrut och söderut. De avgår från hamnen inte långt från centrum. Uddevalla bjuder på bra shopping, både i centrum och på Torp Köpcentrum ca 1,5 mil innan stan.

SÖDRA BOHUSLÄN består av Orust, Tjörn, Kungälv och Marstrand. Både Kungälv och Marstrand har fästningar med flera hundra års historia bakom sig. Fästningarna kan man besöka av historiskt intresse eller för någon av deras populära konserter. Guidade turer rekommenderas.
Den konstintresserade kan lätt hitta mycket att göra i södra Bohuslän. Här finns Nordiska Akvarellmuseet, Pilane Skulpurpark och mycket mer.
För stora och små som gillar kakor är ett besök på Göteborgs kexfabrik ett måste. Här bakas och säljs det kakor och kex så det ibland doftar kakor över hela Kungälv.
I södra Bohuslän har man satsat mycket på cykelleder och cykelpaket. Så varför inte förena nytta med nöje, njut av den vackra naturen och få lite motion på köpet.