({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Sommartips

Shoppa, god mat, upptäck vår fina besöksmål och passa på att  koppla av i vår vackra natur. Här  hittar du hemmatipsen , både utomhus- inomhusaktiviteter för hela familjen. Vi uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer – hålla sig hemma om man har symptom, hålla avståndet och tvätta händerna ofta.

Vandring

Fotograf: G Assner

Njut av naturen till fots

Strömstads kommun innehåller många olika naturtyper från havets strandängar till vildmarksområden, alla värda att upptäcka. Här hittar du inspiration till Bohusleden och kustnära promenader i våra naturreservat; vandringsleder och naturreservat>>

PS) Om du planerar grillpicknick i naturen så ha koll på vad som gäller om eldning och välj helst en iordningställd grillplats (grillar finns bland annat i våra naturreservat och vid vindskydden längs med Bohusleden).

Upplev Bohusleden och Kuststigen

Vandra och njut av varierande natur längs med våra markerade vandringsleder. 

Bohusledens 27 etapper som bjuder på totalt ca 34 mil av naturskön och omväxlande vandring genom Bohusläns vilda och vackra natur. Leden sträcker sig från Lindome i söder, vid gränsen till Halland, till Strömstad i norr.
Mer information om leder och de olika etapperna i Bohusleden leden finns här

Kuststigen är en variation av kustnära vandringsleder och slingor längs vår Bohuskust. Den består av både längre sammanhängande etapper och separata rundslingor. 
Mer information om leder och de olika etapperna i Bohusleden leden finns här

Cykla

Fotograf: G Assner

Cykeläventyr i Strömstads omgivningar

Runt om i kommunen finns vackra vägar för fina cykelturer. Här hittar du cykeltips med förslag på trevliga stopp.
PS) Cykelturförslagen går längs allmäna bilvägar så du kan med hjälp av cykelkartan planera en utflyktstur med bilen om du inte vill eller kan cykla.

BikePark i Tjärndalen

I projektet “Biking Strömstad” byggs Lagunen Bikepark, området kring Tjärndalen i Strömstad, med flera häftiga cykelbanor som passar ungdomar och alla som vill känna på mountainbikerns fart och fläkt. Banan är fortfarande under uppbyggnad men det finns idagsläget cykelbara sträckor.

Omtyckta besöksmål

Fotograf: Alisia Ring

Upptäcktsfärd till våra kulturmiljöer

Det spänner från hällristningar, skeppssättningar och gravringar över arkitektur, krigs-, handelshistoria till industriminnen. 

En lista över utbudet hittar du på Strömstads kommun hemsida.  
TIPS! Ekomuseum Gränsland - Ett museum utan tak och väggar. Sevärdheter och besöksmål spridda över hela gränsregionen i sin naturliga miljö. Besök historiska platser i vårt närområde.

Uteserveringar & Shopping

Här listar vi aktörer i Strömstad som under rådande coronaomständigheter har tillfälliga erbjudanden just nu - allt från hemkörning av mat, varor och take away. Vill ni äta ute så har restauranger och kafeer öppet och flera av dessa har dessutom uteservering om man inte vill sitta inne. Stadslivet lockar med möjligheter till upplevelser och shopping av skilda slag. I centrala Strömstad finns ett rikt utbud av specialaffärer, boutiquer och hantverksbutiker. Våra shoppingcentra bjuder på shopping under tak, Strömstad Shoppingcenter, Oslovägen och Nordby Shoppingcenter vid gränsen till Norge. 

Skärgårdsupplevelser

Fotograf: Katrin Sjögren

Kosterhavets nationalpark - snorkla, vandra, padddla, sälsafari, båtturer, strandguidningar och mycket annat...  

Kosterhavet är Sveriges första marina nationalpark och invigdes i september 2009, ett unikt naturområde som saknar motsvarighet i Sverige. Det finns något för alla, såväl erfarna friluftsmänniskor som barnfamiljer. Parken täcker nästan 40 000 hektar runt Kosteröarnas skärgård. I nationalparken finns både snorkelleder och vandringsleder för att du på bästa vis ska kunna ta till dig och uppleva naturen som finns här. Sommartid anordnas guidade turer, föreläsningar och andra event. Naturum Kosterhavet är huvudentrén till nationalparken och härifrån utgår många av våra aktiviteter. Naturum hittar du vid Ekenäs på Sydkoster.
Mer information om nationalparken, regler, aktiviteter och öppettider besökscenter. 

Fotograf: Åsa Dahlgren

Kajakpaddling & SUP

Strömstad med omgivande Kosterhavets nationalpark är en ovanligt vacker plats för en lyckad paddeltur. Mer värdefull information om vad som gäller i nationalparken hittar du här.

Ladda ner nationalparksfolder om båtliv med information och karta

Koster Adventures
Ett familjeföretag som har sin bas i Kyrkosund på Sydkoster, granne med Kosterhavets Nationalpark. Hos dom kan du hyra kajaker & SUP-brädor med eller utan guide samt boende för 6 personer. De har all utrustning ni behöver till ert äventyr! Hör av er så sätter de ihop en grym upplevelse för just er.
Kontakt: www.kosteradventures.se  info@kosteradventures.se - Gustav Walldås 070-5114550 - Facebook 
 
Koster Kayak Tours
Turer och kurser med professionell guide i Kosterhavets nationalpark. Stefan von Bothmer är utbildad BCU, coach och leader. 
Kontakt: Stefan@kosterstradgardar.se - Stefan von Bothmer 070-600 13 13 Facebook
 
Uthyrning havskajaker och SUP

Kosteröarna: SkärgårdsidyllenKoster Kayak Tours

Rossö, Kosterhavets entré Rossö: Uthyrning och bokning via Skärgårdsidyllen

Fotograf: Strömstad Infocenter

Spela en runda golf

Strömstad golfklubb

Dynekilens golfklubb

Strömstad Kallbadhus

www.stromstad-bad.se

Fotograf: Lagunen Camping

Äventyrsgolf & Minigolf

Utmana familjen och kompisar på en turnering. 
Lagunen Camping  Äventyrsgolf

Daftö Resort  Äventyrsgolf

Seläter Camping Minigolf 18 håls bana

Surbrunn Bangolf

Lekparker

Stor lekplats med hoppkudde, restaurang med stor uteservering och med utsikt mot lekplatsen, Seläter Camping. 

Strömstads kommun har för närvarande 12 iordningställda lekplatser på allmän plats. Lekplatserna hittar du på olika platser i och runt tätorten. Är du på tillfälligt besök rekommenderar vi våra centrala lekplatser vid södra hamnen (Plagen) och på Kärleksudden vid norra infarten.

Havsfiske 

I havet finns fina möjligheter till ett varierat fiske. Havsöring, makrill och torsk, men även mer udda arter hör till den möjliga fångsten. Ta fiskeutrustningen och ge dig ut, men läs igenom regler och bestämmelser innan du ger dig ut. 

 

Vi fyller gärna på listningen – hör av dig till infocenter@stromstad.se