({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Familj står på strandpromenaden i centrala Strömstad och tittar ut över gästhamnen.

Fotograf: Kristina Gillerstedt

Sommartips

Shoppa, god mat, upptäck vår fina besöksmål och passa på att  koppla av i vår vackra natur. Här  hittar du hemmatipsen , både utomhus- inomhusaktiviteter för hela familjen.

Vandring

Fotograf: G Assner

Njut av naturen till fots

Strömstads kommun innehåller många olika naturtyper från havets strandängar till vildmarksområden, alla värda att upptäcka. Här hittar du inspiration till Bohusleden och kustnära promenader i våra naturreservat; vandringsleder och naturreservat>>

P.S. Om du planerar grillpicknick i naturen så ha koll på vad som gäller om eldning och välj helst en iordningställd grillplats (grillar finns bland annat i våra naturreservat och vid vindskydden längs med Bohusleden.

Fotograf: Katrin Sjögren

Upplev Bohusleden och Kuststigen

Vandra och njut av varierande natur längs med våra markerade vandringsleder. 

Bohusleden, 27 etapper som bjuder på totalt ca 34 mil av naturskön och omväxlande vandring genom Bohusläns vilda och vackra natur. Leden sträcker sig från Lindome i söder, vid gränsen till Halland, till Strömstad i norr.
Mer information om leder och de olika etapperna i Bohusleden leden finns här

Kuststigen är en variation av kustnära vandringsleder och slingor längs vår Bohuskust. Den består av både längre sammanhängande etapper och separata rundslingor. 
Mer information om leder och de olika etapperna i Bohusleden leden finns här

Cykla

Fotograf: G Assner

Cykeläventyr i Strömstads omgivningar

Runt om i kommunen finns vackra vägar för fina cykelturer. Här hittar du cykeltips med förslag på trevliga stopp.
PS) Cykelturförslagen går längs allmäna bilvägar så du kan med hjälp av cykelkartan planera en utflyktstur med bilen om du inte vill eller kan cykla.

BikePark i Tjärndalen

I området kring Tjärndalen i Strömstad hittar du en spännande park med många möjligheter. Vill du lära dig hur man får fart utan att trampa, är vår pump track ett perfekt alternativ. Vill du öva svängar eller hopp ska du börja på teknikytan. Vill du glida ner i härliga mjuka svängar ska du ta testa flow banan. Oavsett erfarenhet och förkunskaper så kan alla cykla och ha roligt i Lagunen Bikepark!

Omtyckta besöksmål

Upptäcktsfärd till våra kulturmiljöer

Det spänner från hällristningar, skeppssättningar och gravringar över arkitektur, krigs-, handelshistoria till industriminnen. 

En lista över utbudet hittar du på Strömstads kommun hemsida.  
TIPS! Ekomuseum Gränsland - Ett museum utan tak och väggar. Sevärdheter och besöksmål spridda över hela gränsregionen i sin naturliga miljö. Besök historiska platser i vårt närområde.

Uteserveringar & Shopping

Vill ni äta ute så har restauranger och kafeer öppet och flera av dessa har dessutom uteservering om man inte vill sitta inne. Stadslivet lockar med möjligheter till upplevelser och shopping av skilda slag. I centrala Strömstad finns ett rikt utbud av specialaffärer, boutiquer och hantverksbutiker. Våra shoppingcentra bjuder på shopping under tak, Strömstad Shoppingcenter, Oslovägen och Nordby Shoppingcenter vid gränsen till Norge. 

Skärgårdsupplevelser

Salta bad

Västkusten när den är som bäst. Ovanligt många soltimmar och inbjudande Kosterhavet med sina solvarma klippor, sandstränder och sköna badvikar gör att Strömstad och Kosteröarna har de bästa förutsättningar för badupplevelser, både på fastlandet och på öarna.

Besök badtips för mer information>>

Fotograf: Mikael Almse

Kosterhavets nationalpark - snorkla, vandra, padddla, sälsafari, båtturer, strandguidningar och mycket annat...  

Kosterhavet är Sveriges första marina nationalpark och invigdes i september 2009, ett unikt naturområde som saknar motsvarighet i Sverige. Det finns något för alla, såväl erfarna friluftsmänniskor som barnfamiljer. Parken täcker nästan 40 000 hektar runt Kosteröarnas skärgård. I nationalparken finns både snorkelleder och vandringsleder för att du på bästa vis ska kunna ta till dig och uppleva naturen som finns här. Missa inte heller sommarens spännande båtturer som erbjuds. Sommartid finns gott om möjligheter att komma ut på Kosterhavet. Mest känd av båttrafiken här är kanske Kosterbåten som går turen Strömstad – Kosteröarna samt angör närliggande öar som Styrsö, Öddö och Ramsö enligt tidtabell. Men vi har även båtturer till fascinerande Alaska besöksträdgård, Ursholmen fyrplats, räkturer och guidade Temakryssningar med middag och underhållning. Kolla in Selin Charter och Kust Event för turer och bokning skärgårdsturer.  

Naturum Kosterhavet är huvudentrén till nationalparken och härifrån utgår många av våra aktiviteter. Naturum hittar du vid Ekenäs på Sydkoster. Sommartid anordnas guidade turer, föreläsningar och andra event.
Mer information om nationalparken, regler, aktiviteter och öppettider besökscenter. 

Fotograf: Roger Borgelid

Kajakpaddling & SUP

Strömstad med omgivande Kosterhavets nationalpark är en ovanligt vacker plats för en lyckad paddeltur. Mer värdefull information om vad som gäller i nationalparken hittar du här.

Ladda ner nationalparksfolder om båtliv med information och karta

Koster Adventures
Ett familjeföretag som har sin bas i Kyrkosund på Sydkoster, granne med Kosterhavets Nationalpark. Hos dom kan du hyra kajaker & SUP-brädor med eller utan guide samt boende för 6 personer. De har all utrustning ni behöver till ert äventyr! Hör av er så sätter de ihop en grym upplevelse för just er.
Kontakt: www.kosteradventures.se  info@kosteradventures.se - Gustav Walldås 070-5114550 - Facebook 
 
Koster Kayak Tours
Turer och kurser med professionell guide i Kosterhavets nationalpark. Stefan von Bothmer är utbildad BCU, coach och leader. 
Kontakt: Stefan@kosterstradgardar.se - Stefan von Bothmer 070-600 13 13 Facebook
 
Uthyrning havskajaker och SUP

Fotograf: Strömstad Infocenter

Spela en runda golf

Strömstad golfklubb

Dynekilens golfklubb

Strömstad Kallbadhus

Kallbadhuset i Strömstad är beläget längs med strandpromenaden i centrala Strömstad. Öppet dagligen för sköna salta bad under juni, juli & augusti.
Mer information>>

Fotograf: Lagunen Camping

Äventyrsgolf & Minigolf

Utmana familjen och kompisar på en turnering. 
Lagunen Camping  Äventyrsgolf

Daftö Resort  Äventyrsgolf

Seläter Camping Minigolf 18 håls bana

Surbrunn Bangolf

Fotograf: Anders Tysklind

Havsfiske 

I havet finns fina möjligheter till ett varierat fiske. Havsöring, makrill och torsk, men även mer udda arter hör till den möjliga fångsten. Ta fiskeutrustningen och ge dig ut, men läs igenom regler och bestämmelser innan du ger dig ut. 

TIPS!

Selin Charter arrangerar makrillfiske!

Fotograf: Stefan Isaksson