Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
01
nov

Strömstad in Light
Strömstad

Årets mest hållbara evenemang

Årets mest hållbara evenemang är här - fredag den 1 november öppnar årets Strömstad In Light. Vi lyser upp Strömstad samtidigt som vi kastar ljus på frågor för en mer hållbar livsstil!

Program

13.00-18.00 Öppet hus på kulturhuset, konferencier Erland Lundqvist.

Inspirerande föreläsningar:

13.00-14.00 Fixa Laddplats! Elbil, solceller och lägenheter, hur går det ihop?

Du lyssnar till de oberoende energiexperterna Mats Bjälkholm, Innovatum och Pål Kindblom Energirådgivare för Strömstad. De finns tillsammans med leverantörer och installatörer tillgängliga för mingel och frågor hela eftermiddagen. Som fastighetsägare har du också möjlighet att boka särskild tid för att prata om just dina funderingar när det gäller laddplatser till lägenheter.

14.00- 14.15 Fyll på med solceller! Hör om goda exempel från Energi- och klimatrådgivare Roger Stenström

14.15- 14.30 Pengar att hämta! Vilka investeringsstöd finns för klimatsmarta lösningar? Helena Sandemo från Kilmatklivet.

14.30-15.00 Från lövblås till grävmaskin! Fossilfria arbetsmaskiner kommer på bred front och vi får de senaste kunskaperna från vårt grannland Norge av Gabriel Wergeland Krogh, Östfolds Fylkeskommun

15.00-15.15 Inred med ljus! Vackert och hållbart inför julen. Emma Winkler och Juliah Ståhle från lokala företaget Kaminhuset

15.15 Flygskam och Tågskryt! Vart, eller snarare hur åker vi på semester nästa gång? En enorm ökning av har synts för semesterresande med tåg, hur gör man längre resor och hur enkelt är det egentligen?

Anna Elofsson, Chalmers, om besöksnäringens möjligheter när resenären blir klimatmedveten

Susanne Elfors som startade Facebookgruppen Tågsemester som sedan utvecklas mot en rad andra aktiviteter för att boosta tågresandet.

Helen Tronstad, mångårig meteorolog på SVT och som själv tagit tåget till Thailand

17.00 ÖZZ NÛJEN Komikern, programledaren gör stand up. Komikern och programledaren gör stand up. Han har samlat ihop all forskning, fakta, lögner, varningar, prognoser och alla domedagsprofetior kring miljön och klimathotet som han kommit åt. Detta har han kokat ihop till en väldigt underhållande och lärorik föreläsning om det som vi alla oroar oss för, men gör väldigt lite för - nämligen klimathotet och dess konsekvenser. Vad säger man till och hur bemöter man en klimatskeptiker? Vad kan du göra? Kan du ens göra något? Är det inte lite bra att vårt kalla Sverige blir lite, lite varmare? Vart är vi på väg? Vet någon ens det? Vad säger politikerna? Och vad gör de egentligen? Varför brinner det i skogarna? Varför brinner det i knutarna för klimatfrågan? Det och mycket mer kommer du och ni att få veta samtidigt som ni får er ett gott skratt och får kraft och energi.

18.00-22.00 Kom ut och upplev gemenskap i en effektfullt ljussatt Strömsdalen.

Kvällen fortsätter i Strömsdalen, mellan Vattenverket och friluftsmuséet Fiskartorpet, här är caféet är öppet under kvällen, från parkeringen kan du provköra våra lokala bilfirmors elbilar. Strömstad SPA kommer med elscootrar och lastcyklar för provkörning, Energi- och klimatrådgivare på plats för att hjälpa er och att veckla ut en vikcykel. Dahlmans Cykel tillsammans med Merida och projektet Vintercyklist finns på plats och visar dubbdäck till cykel och mycket mera.

Vi vill veta vad du tycker! I parken finns folkhälsostrateg samt polis på plats för att prata miljö och trygghet. Kom och fyll i vår trygghetsenkät! Kyrkan är öppen hela kvällen. Blomsterlandet finns på plats med aktiviteter i Strömsdalen. Missa inte vår välkända matmarknad i regi av Mat och Folk.

Tider att lägga på minnet:

18:00 Stadsvandring med Ulf Hansson utgår från Strömstads museum och går genom Strömsdalen

18:30 Ljusmässa i kyrkan

Ca 18:30 Barn kan spöka loss med Friskis & Svettis

19:00 Dansuppvisning med Kulturskolan, på Fiskaretorpet. En fantastisk ljussatt dansshow, tema Harry Potter, som lyser upp kvällen!

19.30 Eldshow

20:00 Konsert i kyrkan, Moonligt Serenade, musik med 40-talstema, Vuxenorkestern

Om Strömstad in Light.

Strömstad in Light – ett samarbete mellan Strömstads kommun, Br. Axelssons El och lokala företag med målet att erbjuda både kunskap, kultur, mat och gemenskap.

In Light vänder sig till dig som företagare, beslutsfattare, politiker, invånare eller besökare. På årets In Light delar vi med oss av en rad miljö- och teknikinnovationer. Kom och låt dig inspireras av en dag där klimatsmart innovation står i fokus!

Bidra med dina idéer och närvaro till ett hållbart Strömstad!

Klicka här för att se en karta över området.PDF (pdf, 5.2 MB)

Strömstad in light medfinansieras av Energimyndigheten och Europeiska regionala utvecklingsfonden via Nationella regionalfondsprogrammet. Med finansieringen sker via projektet ”Coacher för energi och klimat” är en nationell satsning som kombinerar coachning och erfarenhetsutbyte för att ge företag goda möjligheter att minska sin energianvändning

 

 

Kontaktinformation

Strömstads kommun


Telefon: +46