({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Paddla i Grebbestad

Utgå från Nautopp Kajakcenter Grebbestad - paddla söderut - ta en lunchpaus på Otterön - återkom till Grebbestad med underbara minnen!

Paddla en dag bland våra bästa kobbar och skär, utgå från Grebbestad och njut! 

 

För en heldag med utgångspunkt i Grebbestad rekommenderar vi denna tur:

Utgångspunkten är från Nautopp Kajakcenter i centrala Grebbestad,  paddla söder ut via den lummiga insidan av Otterön ner till Badstränderna på Lilla och Stora Brattholmen. Denna tur är skyddad i princip från alla vädersträck och passar perfekt för nybörjaren. Är man osäker på vinden och/eller sin egen förmåga kan man alltid boka en dubbelkajak som ger en stabilare och tryggare färd.

På turen så lämnar man Grebbestad och Tanumstrands brus för att byt det mot barrdoftande solvarm skog, små fina vikar skyddade från den eventuellt bistra "västan". Otterön är ju Evert Taubes ö, där han skrivit många av sina dikter och har naturligtvis också kulturminnen från både fiske, stenbrott och musselbankar som en gång i tiden använts som hönsfoder m.m. En och annan viking har också satt sina fötter på denna ö. Inte att förglömma är Mannholmen på andra sidan inloppet till Grebbestad som är en av flera kolerakyrkogårdar men just denna har också ett antal drunknade militärer från andra världskrigets flera sjöslag. På denna tur så håller man sig också borta från den största och snabbaste båttraffiken.

 

Turen går mer exakt så här:

 

Nautopp Kajakcenter Grebbestad - andra sidan hamnen - via seglarklubben - Tanumstrand - lagunen Mannholmen - västra Rösholmen - östra Otterön - sydspetsen otterön - Björnåsen - Musö Ormudde till Brattholmarna alternativt tar en lunchpaus med korna på syspetsen av Otterön.

 

Fler turer:

Är du sugen på fler paddeläventyr med Grebbestad som utgångspunkt? Spana in Nautopps bästa tips här:

https://www.nautopp.com/kajakturer

Bo här i Grebbestad

Mat & Dryck i Grebbestad