({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Uddevalla /
  • Jény leder kreativt hotellteam i Uddevalla

Jény leder kreativt hotellteam i Uddevalla

När Jény Meira som 20-åring och ny i Uddevalla sökte extrajobb i Hotel Carlias reception nämnde hon ambitionen att bli hotellchef vid 25 års ålder. Så blev det. Numera leder hon ett tajt personalteam som bidragit stort till att hitta lösningar på de utmaningar Covid-19 fört med sig för affärshotellet.

Jénys ovanliga karriärsresa är väl omskriven i branschtidningar och lokalpress. 

- Jo, det är lite speciellt att vara så ung i den här rollen. Och visst var det kaxigt att berätta om målet att bli hotellchef vid första kontakten med ägarna. Men jag blev helt enkelt lite kär i det här hotellet och kände starkt att jag ville stanna kvar. Lite märkligt att slumpen ofta leder en helt rätt i livet. Jag hade ju tänkt jobba i resebranschen, säger Jény.

Som 20-åring hade jag ingen aning om att ledarskap är så roligt och spännande. Idag, 32 år, är min främsta drivkraft att se medarbetarna hitta sina starka sidor och växa in i nya roller.

Även om hon snabbt lärt sig axla ett stort ansvar som hotellchef beskriver hon sin utvecklingsresa som lite krokig. 

Det är förstås inte enkelt för en 25-åring att leda personal som har mycket längre erfarenhet. Jag var väldigt ivrig att testa nya idéer och det tog mig flera ledarskapskurser innan jag insåg att jag måste hitta min egen ledarstil. Jag är tacksam att folk stod ut. 

Krisen inspirerar till nytänkande

Jénys passion för hotellet går inte att ta miste på. Hon beskriver sitt medarbetarteam som oerhört engagerat och att krisen i Covid-19-tider inspirerat till nytänkande på flera sätt.

- Det är klart att hotellbranschen precis som flera andra aktörer inom besöksnäringen har drabbats hårt. En positiv effekt är trots allt att vi har lyckats hitta nya lösningar.

Hon beskriver att personalen blivit ett ännu tajtare team där alla är mer delaktiga och har fått ta nya roller. Kockarna rycker in som receptionister, diskarna hjälper till i baren, cheferna hoppar in som städare och så vidare. Alla hjälps åt att möta företagens varierande krav på Corona-anpassade hotellvistelser.

– Tät kommunikation är A och O i det här läget. Vi bevakar förstås Folkhälsomyndighetens pressträffar och är extra lyhörda för vad våra gäster vill ha. Alla bidrar med idéer kring bland annat nya nöjes koncept och Corona anpassade former för underhållning. Vårt mål är att alltid vara den självklara mötesplatsen för Uddevallaborna.

Hemester – en tydlig trend

Samtidigt som stamgästerna från näringslivet glesat ut sina besök på hotellet, har desto fler svenska besökare bokat in sig i sommar. Hemester trenden har varit och är fortfarande påtaglig.

– En del som tidigare bara passerat Uddevalla passar nu på att stanna och turista i staden och vi har hört många som säger ”åh, vad fint det är här!”

Det är verkligen inga problem att tipsa om saker att göra i Uddevalla med omnejd. Det finns ju hur mycket som helst att hitta på. Ofta lägger vi upp kompletta program för heldags utflykter ut ifrån gästernas intressen. 

Jény är själv imponerad av det utbud av arrangemang och aktiviteter som staden har att erbjuda.

– Jag flyttade hit från Stenungssund för nio år sedan och trivs bra i centrum. Det finns ett tydligt driv här, Uddevallaborna gör mycket för sin stad. Nu rustas gator och andra miljöer i centrum upp och företagarna hittar på en hel del för att locka folk till stan. Dessutom finns ju havet och skogen precis intill. 

”Jag är en social ensam-varg”

I sommar har även Jény passat på att semestra på hemmaplan. Det har blivit många långa promenader med hunden på Herrestadsfjället och längs Strandpromenaden. Att plocka kantareller har det också funnits mer tid för i sommar.

– Att vara i naturen ger mig skön avkoppling från arbetet där det är mycket liv och rörelse. Jag är helt enkelt en social ensamvarg.
En vanlig sommar brukar Jény resa till Portuga för att hälsa på släktingar och njuta av mat och sol.

– Jag har en dröm om att någon gång driva eget i Portugal, kanske ett litet retreathotell där man kan ladda batterierna med yoga, kurser med mera.

Men det ligger i så fall långt fram i tiden. Det finns mycket kvar att utveckla på Hotel Carlia och i vår restaurang och pub. I vår startar vi ett stort renoveringsprojekt där 70 rum skall fräschas upp. 

Jénys bästatips i Uddevalla!

Upptäck Uddevallas många fina vandringsleder på bland annat Herrestadsfjället. 

Barn aktiverar sig på Bohusläns Museum

Missa inte att ta del av Bohusläns museums aktiviteter. 

Pub 1803

Ät och dick gott på 1803.