({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Smaka på Västsverige

Guide till de bästa matupplevelserna i Västsverige

Vi blir fler och fler som gärna reser för matens skull. Som låter fräscha råvaror, lokala specialiteter, passionerade kockar och unika smaker visa vägen till platser och upplevelser runt om i världen. Om du är en av dessa resande matälskare - eller om du bara vill passa på att äta riktigt gott när du reser - ska du hålla utkik efter märkningen "Smaka på Västsverige".

Alla de restauranger, gårdsbutiker och producenter som har förtjänat och fått märkningen "Smaka på Västsverige" är väl värda en omväg. Så låt matlusten styra din resa och upptäck Västsveriges unika smaker.

Mat, inredning och shopping

GUIDE: Ibland hittar man ett sånt där supercharmigt ställe som man bara måste tipsa sina vänner om, men man vet inte hur man ska beskriva stället. Är det en restaurang, en inredningsbutik, en trädgård eller en blomsteraffär? Vi har samlat våra favoriter inom den kategorin i en smakrik guide.

Hitta västkustens bästa skärgårdskrogar

GUIDE: Vi har listat västkustens bästa skärgårdskrogar, både när det gäller matupplevelse och havsnära läge. Här hittar du några riktiga klassiker i bland annat Smögen, Fjällbacka och Göteborgs skärgård.

Kombinera utsökt mat med spa och relax

Vad är bättre än att kombinera en välsmakande middag med en stunds avkoppling på spa/relax?

Träningshotell med maten i fokus

Här hittar du tips på hälsosamma hotell där vällagad och hållbar mat alltid står på menyn.

Mysiga boenden med lokalt mathantverk

Här kommer tips på charmiga boenden där det lokala mathantverket står i centrum.

Njut av lokal mat i historiska miljöer

GUIDE: I denna guide har vi handplockat några ställen där du kan njuta av lokalproducerad mat i historiska miljöer runt om i Västsverige. Ta del av smakfulla berättelser från förr på gamla gästgiverier och praktfulla slott.

 

Här hittar du alla matupplevelser geografiskt indelade

Vet du redan nu vart du vill resa och njuta av fantastisk mat? Perfekt! Här nedan har vi listat alla restauranger, gårdsbutiker och producenter inom "Smaka på Västsverige" fördelade på klassiskt geografiskt vis.

Vad är "Smaka på Västsverige"?

Här i Västsverige finns det gott om unika råvaror. Närheten till havet ger oss skaldjur i världsklass, skogarna är fyllda med svamp och bär och det finns många lokala matproducenter som håller högsta kvalitet i allt från miljö och djurhållning till färdig produkt. Och självklart finns här restauranger som ser till att du får fantastisk mat.

Vi har certifierat ett antal av dessa lokala producenter, gårdsbutiker och restauranger med varumärket "Smaka på Västsverige". Tillsammans arbetar de för att överraska dina smaksinnen och ge dig det bästa från vår region. Märkningen är din garanti för att du som gäst och konsument får bästa tänkbara råvaror, producerade och förädlade i Västsverige.

 

Guide: Gårdsbutiker

Lokala råvaror, lantliga miljöer och kulinariska upplevelser. Vad kan vara bättre än att handla pinfärska råvaror eller härligt förädlade produkter i en gårdsbutik? Här hittar du gårdsbutiker som är en del av "Smaka på Västsverige".

Matproducenter

I Västsverige finns gott om unika råvaror. Närheten till havet ger oss skaldjur i världsklass, skogarna är fyllda med svamp och bär och det finns många lokala matproducenter som håller högsta kvalitet i allt från miljö och djurhållning till färdig produkt.