({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Uddevalla /
  • Linda & Carita - Nordströms hörna
Linda och Carita

Fotograf: Lola

NY MÖTESPLATS I LJUNGSKILES ANRIKA HANDELSHUS

Ljungskile har fått en ny mötesplats mitt i centrum. I huset där Nordströms handelsbolag en gång låg har nytänkande och samverkan mellan driftiga företagare resulterat i ett nytt affärskoncept. Butikerna, nagelsalongen och crêperiet bjuder in till en annorlunda upplevelse.

Vår vision är att skapa ett ”vardagsrum” i centrum för Ljungskilebor och besökare.Vi är fem företag som delar på den 400 m2 stora lokalen i gatuplan. Här finns inga dörrar mellan företagen. Kunderna kan strosa runt i butikerna, få sina naglar fixade och träffa vänner över en bit mat eller något gott att dricka. Allt under samma tak, säger Linda Hedlund från butiken Sprudla och Carita Johansson från Crêperi och Vänner.

Huset som många Ljungskilebor kallar Nordströms hörna byggdes på 1800-talet och var länge ett handelshus med allt från mat och kläder till spik och utsäde. Under senare årtionden har huset inrymt en matvaruaffär. 2017 köpte Magnus Robertsson och Josefina Hjort fastigheten och genomförde en stor renovering och ombyggnad för att återskapa husets ursprungliga arkitektur.

Firar 15-årsjubileum

Resultatet är fantastiskt! Det är många fina gamla snickeridetaljer som lyfts fram både på utsidan och insidan. Förutom våra butiker finns här även bibliotek, kontorshotell och en elektronikaffär, berättar Linda Hedlund.

Linda firar 15-årsjubileum som företagare i år. Hon startade med att ta över en etablerad hälsokostaffär, men steg för steg bytte hon ut hälsokosten mot inredningsdetaljer och kläder. 

- Eftersom jag har ett stort intresseför inredning och kläder renodlade jag sortimentet 2013. Efter fem framgångsrika år i Ljungskiles magasin valde jag att flytta till det centrala läget i Nordströms hörna. Att dessutom få nya butiks grannar och vara en del av det här nya konceptet har blivit en nystart för mig. 

Idén växte fram ur gemensamt idéarbete

- Idén till det nya gemensamma affärskonceptet kom för ungefär ett år sedan när LO Bikes flyttade från huset till ny lokal i Ljungskile. Vi var flera företagare som tillsammans började spåna idéer för Nordströms hörna. Tanken var att skapa något helt nytt, samtidigt som vi var noga med att inte starta något som konkurrerar ut etablerade företag, säger Linda som vuxit upp i Ljungskile och brinner för orten.

Processen resulterade i att Ljungskile-profilen och restaurangägaren Janne Bark tog initiativet att starta Crêperi och Vänner. Det blev en kvällsöppen restaurang eftersom Ljungskileborna uttryckt önskemål om det. I samma veva valde även företagen Style by Madde, Nail it by Eli och Ljungskile Blommor att etablera sig här. Sedan i somras är alla företagen på plats i huset. 

Flera fördelar med öppen planlösning

Vårt crêperi tillför något helt nytt i Ljungskile och mixen av företag i huset är perfekt, tycker Carita som är platschef på Crêperi och Vänner. Här finns något för hela familjen. Den öppna planlösningen gör att våra besökare enkelt kan kika runt i butikerna, shoppa och glida in till oss för att fylla på med ny energi. Precis intill husetligger också en ny spännande lekplats för barn i olika åldrar. 

- Vi vinner alla oerhört mycket på att finnas i samma lokal. Det gör att vi kan samarbeta och hjälpas åt på många olika sätt. Kunderna verkar också gilla konceptet och att vi satsar tillsammans. 

Carita har lång erfarenhet av företagande i restaurangbranschen. Under sex år utvecklade hon och hennes dåvarande man Turisthotellet i Ljungskile och var tidigt ute med att erbjuda ett brett ölsortiment och ölprovningar. Under senare år har Carita pendlat mellan bostaden i Ljungskile och chefsjobb på Svenska Mässan i Göteborg. 

- Det var ett enkelt val att tacka ja till jobbet som platschef för crêperiet. Det är fantastiskt kul att vara med på den här resan. Ljungskile har många fina restauranger och caféer i Ljungskile och med vårt crêperi blir utbudet ännu bredare, säger Carita. 

Stolta över Ljungskiles företagskultur

Både Carita och Linda är stolta över vad Ljungskile har att erbjuda och över företagskulturen som finns här.

Det märks att Ljungskileborna är måna om varandra. Många väljer att handla lokalt och anlita lokala hantverkare. Företagarna stöttar gärna varandra och tipsar kunder om andra butiker och utflyktsmål i Ljungskile. Det finns en öppenhet och ett engagemang för orten som gör det extra roligt att driva företag här, påpekar Carita och Linda. 

Det är ingen tvekan om att de själva bidrar till den positiva företagskulturen. Teamet på Nordströms hörna har redan hittat många sätt att hjälpas åt med marknadsföring, gemensamma event och bemanning i butikerna. I höst har det nya konceptet Nordströms hörna invigts under festliga former. Och i vinter arrangeras flera event för att Ljungskileborna och många fler ska upptäcka det nya vardagsrummet i centrum.

 

Linda och Caritasbästa höst- & vintertips i Ljungskile! 

 

Bredfjället kanot

Promenad på Bredfjället

Gå en långpromenad på fjället och ta gärna med Stefan Edmans bok om människorna som bott på fjället. 

Med Ljungskile Friluftsklubbsterrängkarta kan du navigera tryggtpå Bredfjället och kanske hittanya fina stigar.

 

Bredfjället längdskidor

Gå på tur

När snötillgången är god, packa ner skidor och matsäck och gå på tur på Bredfjället.

 

Badstege snö

Prova vinterbad

Ljungskile kallbadhus är perfekta stället om du gillar att vinterbada eller vill prova på det.

 

Glada Barn

Ta med barnen till den nya populära lekplatsen i Badhusparken vid Nordströms hörna.

 

Ljungskyrka snö

Smaknjutardag i Ljungskile

Planera den perfekta smaknjutardagen där du går mellan utvalda caféer, restauranger och pubar. Frukost på första stället, lunch på nästa och avrunda med middag på ett tredje ställe.