({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Uddevalla /
  • Tomas och Jenny bjuder in till unika naturupplevelser på Bokenäset

Tomas och Jenny bjuder in till unika naturupplevelser på Bokenäset

En bit från allfarvägarna ligger Destination Bokenäset, inramat av stora bokskogar, vackra ängar, klippor och hav. Här jobbar Tomas, Jenny och deras team för att möta gästernas ökande efterfrågan på upplevelser i naturen. – Det här är en magisk plats med stor potential. Naturen på Bokenäset är vår absolut största tillgång, säger vd Tomas Eriksson och hotellchef Jenny Glantz.

Många förknippar kanske platsen Bjällansås vid Koljöfjorden med den semesteranläggning som Volvo hade här under många år eller konferensanläggningen som drevs fram till 2016 eller den tillfälliga flyktinganläggningen under några månader 2016. Sedan maj 2017 drivs här återigen en konferens- och spaanläggning, men i ny regi, med nytt koncept och under det nya namnet Destination Bokenäset.

– Det finns gott om påkostade konferenshotell och lyxiga spaanläggningar men det här vackra läget har ingen annan. Vi kan erbjuda helt andra upplevelser med Bokenäsets natur som inramning. Det är något vi tror att alltfler kommer att attraheras av i framtiden, säger Tomas.

– Som kontrast till en stillasittande vardag vill man göra kul saker i naturen med familjen, kollegerna eller kompisarna. Klättra i träd, paddla kajak, vandra i bokskogar, köra motorbåt, upptäcka en ny ö, bada i en flytande havsbastu, cykla längs Bokenäsets fina landsvägar eller bara njuta av solnedgången vid stranden, fortsätter Tomas. 

FÖRSIKTIGT OPTIMISTISKA

Holländare, belgare, tyskar, norrmän, danskar och gäster från en rad andra länder har redan upptäckt destinationen. En hel del besökare kommer också från närregionen och andra delar av Sverige. Precis som för många andra aktörer inom besöksnäringen har pandemin varit en tuff prövning för Destination Bokenäset. 

– Vi är försiktigt optimistiska inför den här sommaren. Vi ser att allt fler bokningar kommer in och planerar utifrån flera scenarier. Det kan bli en rejäl boom när allt återgår till normalläge och vi längtar, säger Jenny. Inför nystarten 2017 har anläggningen byggts om och byggts till för att stämma överens med det nya konceptet. Men något som de flesta gästerna inte har någon aning om är att de också besöker Sveriges mest klimatsmarta vatten- och reningsverk. Den unika anläggningen utvecklades av en norsk professor för 25 år sedan och överträffar med råge de krav som Svanenmärkningen och andra miljömärkningar innebär.

UNIKT VATTEN- OCH RENINGSVERK

– Vi är oerhört stolta över att vår vattenkonsumtion ger minimalt avtryck på miljön. Här finns en mycket avancerad reningsanläggning som är svår att beskriva på ett enkelt sätt för gästerna. Men faktum är att det vatten vi släpper ut i Koljöfjorden är renare än när vi pumpar in det i vår anläggning, förklarar Tomas. Det var som vaktmästare Tomas startade sin karriär på anläggningen för tio årsedan. Han hade jobbat i lindustrin i många år och ville göra något helt annat. Av en slump hittade han ett jobb på semesterorten i bygden där han vuxit upp.

– Efter en tid insåg jag att konferensanläggningen kunde vinna på att ta till sig bilindustrins sätt att optimera och effektivisera verksamheten. Jag såg möjligheter att inspireras av den filosofin och fick förtroendet att genomföra mina idéer i rollen som vd, berättar Tomas. 

SAMVERKAR MED ENTREPRENÖRER PÅ BOKENÄSET

Idag drivs anläggningen på ett mer okonventionellt och flexibelt sätt. Ett tajt team med fem personer svarar för olika delar av verksamheten. När det behövs kompletterar de med säsongsanställda och inhyrda entreprenörer från närområdet.

– Vi ser oss som en agentur för upplevelser på Bokenäset och anlitar gärna bygdens specialister inom outdooraktiviteter, matproducenter och andra entreprenörer. På Bokenäset finns ett oerhört starkt entreprenörskap och ett rikt föreningsliv som vi vill värna om. Här tävlar vi inte emot varandra utan arbetar tillsammans, betonar Jenny. 

För Jenny är jobbet som hotellchef en dröm som gått i uppfyllelse. Det har gått flera år sedan hon flyttade från Luleå till västkusten och hon stortrivs i det mildare klimatet. 

– Jag visste ingenting om Bokenäset förrän jag började jobba här, och nu ser jag det som mitt andra hem. Det känns verkligen lyxigt att få arbeta i den här vackra miljön. Oavsett när på dygnet jag tittar ut ser jag nya fantastiska vyer. Vi som jobbar här är verkligen stolta över det vi har här.

Jennys och Tomas bästa sommartips!

Bad i sjö

Föredrar du att bada i sötvatten, ta ett dopp i den lilla sjön Lövvikevatten.

Upptäck de vackra naturstigarna på Kalvön mellan Hafsten och Bokenäset. Ön är ett naturreservat och har landförbindelse, så det är lätt att ta sig dit.

Cykel

Ta en lång cykeltur längs de fina landsvägarna på Bokenäset. Kontakta gärna oss för tips.

Testa vår flytande havsbastu som har en fantastisk vy över fjorden. Bastun bokas i förväg hos oss på Destination Bokenäset.