({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Upplev barnens Uddevalla

Att semestra med barn i Uddevalla är både spännande och lärorikt, inte minst för föräldrar! Med ett brett utbud av aktiviteter och utflyktsmål upplever man såväl Uddevallas historia, badplatser som besöksmål fulla med bus.

För barn med mycket spring i benen ligger det en stor och populär lekplats i Badhusparken alldeles intill Uddevalla Turistcenter. Turistcentret som håller till i Gamla Badhuset, en vacker gul tegelvilla från 1907, och som håller öppet året om, men på somrarna serverar de både lättare fika och glass! Passande nog är Uddevalla Gästhamn precis intill, förutom att beskåda de vackra skutor och skepp som ligger vid kaj kan ni även åka med på en båttur med Skärgårdsbåtarna som kryssar runt bland kobbar och skär i Uddevallas vackra innerskärgård. Båten tar er bland annat till flera av Uddevallas badplatser där ni kan njuta av den bohuslänska sommaren. Passa på att fiska krabbor, såsom vi gör här i Bohuslän - allt ni behöver är en klädnypa, snöre och spann!

Djur & natur

Vill ni träffa fler djur gör ni det på Emaus Lantgård. Här lär ni känna minigrisar och ankor, kaniner och katter. Kanske vågar ni till och med rida på ponnyhästar eller ta en sväng med häst och vagn. Hit är alla välkomna året om och alla aktiviteter är gratis. Med de vidsträckta ytorna finns det gott om utrymme för lek, spring och spel. Ta gärna med en picknickkorg eller något att grilla på någon av deras grill- och fikaplatser. Ett större djur väl värd ett besök är älgen! Älgparken Moose Af Anneröd ligger norr om Uddevalla och visar upp älgar i sin naturliga miljö. Förutom att titta på älgarna kan man även äta och fika på gården samt shoppa i deras souvenirbutik.

Aktiviteter för alla väder

Bohusläns museum ligger mitt i centrala Uddevalla med närhet till både shopping och mysiga caféer. Här tittar ni på barnvänliga utställningar om Bohusläns historia, djur och natur. Det finns också ett populärt lekrum med bland annat "ångaren" som tutar för avgång. För barnen som inte kan få nog av skratt och lek ligger Stellas Lekland på Kuröd i Uddevalla - ett paradis för alla barn… och vuxna! Här leker ni länge och säkert i allt från färgglada bollhav till svindlande hängbroar.

För tävlingssugna familjer

På Bokenäset i Uddevalla hittar ni Hafstens Resort , ett perfekt ställe att bo på när man reser med familjen med de erbjuder även en rad olika aktiviteter, förutom deras barnvänliga sandstrand, havsbastu, och vattenrutschbana kan ni utmana varandra i äventyrsgolf till och bakåtvänd bilkörning.
Som om inte detta skulle vart nog finns det, för er tävlingssugna familjer, många fler utmaningar att ta sig ann i Uddevalla. Nära centrum kan ni till exempel spela minigolf vid Skeppsviken på en utmanande bana ända fram till september. Vill ni prova på femkamp ska ni besöka Lane Loge. Här spelar ni fotbollsgolf, kör skottkärrerace, testar trähästkapplöpning, däckstapling och stocksågning. För riktig fart och fläkt ska ni besöka Glimmingen Motorstadion. Här kör ni gokart och spinner loss på en av Sveriges största och roligaste tävlingsbanor. Tänk på att boka i förväg eller hålla koll på öppettider samt regler!

Äta med barn

Hungriga ungar och stora sällskap? Spring i benen och ingen ro att sitta still? Det finns många ställen att stilla familjehungern på i Uddevalla.  
Pinchos passa bra med sitt utbud av smårätter - här är det lätt att tillfredsställa de mest kräsna små smaklökarna, eftersom allt serveras i miniformat och man kan beställa precis efter hjärtats lust! På Coffee Roomer är miljön tillåtande och utbudet perfekt för den hungriga familjen - medan föräldrarna äter sig lyckliga på de berömda pastasalladerna (kanske med hemgjord Karl-Johanspesto?) plockar barnen ihop sina favoriter i en barnpasta, eller mumsar loss på pannkakor med glass.
Och när vi nu ändå är inne på glassen måste vi nämna Lejas café på Kungstorget. Där finns det nämligen - utöver Lejonet & Björnens glass - även Fro-yo på somrarna - mjukglass-liknande frusen yoghurt med självplock av tillbehör (frukt, bär, godis och allsköns godsaker) säljs i lösvikt. En riktig livboj i sommarhettan.

Badplatser

Sist men inte minst bjuder såklart Uddevalla in till solvarma klippor, sand mellan tårna och ryggläge. Välj mellan Citybad på väg från shoppingrundan eller kvällsdopp med vacker utsikt. Vilken badtyp är du? Läs vår guide om Uddevallas 10 bästa badplatser!

Aktiviteter för hela familjen

På sommaren trafikerar Skärgårdsbåtarna innerskärgården i Uddevalla och Ljungskile. Ni kan också ta en dagstur till Smögen, Lysekil och Bassholmen för att bara nämna några destinationer. En perfekt aktivitet, oavsett väder, för hela familjen.
I Ljungskile, på Skafteröds Gård, plockar ni också de absolut godaste jordgubbarna under sommarsäsongen. Kul aktivitet för hela familjen – god också!