({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Barn utlädd till sjöjungfru

Fotograf: Bohusläns Museum

Kul med barn

Här tipsar vi om härliga aktiviteter och äventyr i Uddevalla och Bohuslän för alla åldrar.

Bohusläns museum
Bohusläns museum ligger mitt i centrala Uddevalla med närhet till både shopping och mysiga caféer. Här tittar ni på barnvänliga utställningar om Bohusläns historia, djur och natur. Ni hittar även den nya familjeutställningen Hej Havet! Hej Havet! är upplevelsebaserad vilket också innebär att du kan se, röra, känna på och lyssna till allt i rummet. 

Emaus Lantgård
Emaus Lantgård kan du leka, promenera, ha picknick eller delta i olika aktiviteter. Det finns en lekplats och uteleksaker att låna som kubb, luffarschack, tramptraktorer och käpphästar. Runt lantgården leder en rullstols- och barnvagnsvänlig stig med tipspromenad. Du kan grilla på anvisade platser.

Bowling 
Utmana familjen eller vännerna i bowling. Välj mellan att boka en bana på Uddevalla Bowlinghall eller på O'Learys. Må bäste spelare vinna!   

Skateboard
Om du är sugen på att åka skateboard inomhus så huserar Uddevalla Skateboardförening i gamla idrottshallen på Göteborgsvägen 6. Här finns flera olika ramper, quarterpipe, bulor, hinder, flatrail och funbox. Lös medlemskap och dagspass eller bara dagspass och gör dig redo för action på brädan.

Stellas lekland
För barnen som inte kan få nog av skratt och lek ligger Stellas Lekland på Kuröd i Uddevalla - ett paradis för alla barn… och vuxna! Här leker ni länge och säkert i allt från färgglada bollhav till svindlande hängbroar.

Herrestadsfjället & Bredfjället
Spendera en dag i skogen och vid sjöarna på Herrestadsfjället eller Bredfjället i Ljungskile. Packa ryggsäckarna och ge er ut för en heldag innehållandes vandring, svampplockning och lek i skogarna. Avsluta med picknick eller varför inte besöka en av eldstäderna och grilla korv och marshmallows.

Bio
Att gå på en eftermiddagsbio brukar vara ett uppskattat inslag i vardagen för såväl stora som små. Unna er popcorn, dricka och ha en härlig filmupplevelse på Biostaden!

Äventyr med familjen 
I barnens värld är det minsta påhitt en stor upplevelse. Oavsett vad dina barn gillar att göra hjälper Hafstens Resort, Destination Bokenäset, Bohusgården hotell & konferens samt Quality Hotel Carlia gärna till med roliga aktiviteter. Cykla mountainbike, blås stora såpbubblor i solnedgången eller flyg drake en blåsig dag? Här finns alla möjligheter till ett fantastiskt äventyr med hela familjen.

Övriga aktiviteter i Bohuslän

Uddevalla är den perfekta utgångspunkten för fler upplevelser att maxa höstlovet med. Som största stad i Bohuslän och ett utmärkt geografiskt läge har du här nära till:

Havets hus - Lysekil
Upplev livet i Västerhavet och kom närmare hundratals fascinerande arter – från knaggrocka till blågylta. Havets Hus är ett av Bohusläns populäraste resmål. Här kan du upptäcka det stora i det lilla och vara med på spännande aktiviteter – året runt. - Havets hus  

Nordens Ark – Hunnebostrand
Nordens Ark är en zoologisk park med utrotningshotade djurarter från hela världen. Här kan du bekanta dig med amurtiger, snöleopard, varg, pallaskatt, järv och mindre panda. Men här finns också klappvänliga djur som fjällko, gutefår och gotlandskanin. - Nordens ark 

Nordiska Akvarellmuseet - Skärhamn
På Nordiska Akvarellmuseet är all konst baserad på vatten, pigment och papper. Här kan du se spännande utställningar från hela världen, lyssna på intressanta föredrag och njuta av konserter. Allt i en helt makalös miljö – mitt i den bohuslänska skärgården. - Nordiska Akvarellmuseet