Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Jonas Ingman, vastsverige.com

  • Fotograf: Linda Svensson,LS Photo & Design

  • Fotograf: Linda Svensson, LS Photo & Design

  • Fotograf: Linda Svensson, LS Photo & Design

  • Fotograf: pinchos.se

  • Fotograf: Åsa Dahlgren, vastsverige.com

Smaka på Uddevalla

  • 05 dec, 2017

Uddevalla bjuder på matupplevelser av alla de slag - från de regionstypiska, pinfärska fisk- och skaldjursrätterna till mer globalt orienterade matäventyr på någon av stadens alla restauranger. Något vi också är riktigt bra på i vår stad är fika - traditionellt, med kaffe och kanelbulle, eller trendigt och hälsoinspirerat med grönt te och raw-bakelse.. Välkommen till matstaden Uddevalla - låt dig väl smaka!

Gott kvällshäng med mat & dryck

En bit mat i glada vänners lag, en romantisk middag med kärleken eller ett långt och brokigt familjehäng en lat eftermiddag? Vi rekommenderar Kerstin på torget för de där extrasköna hängena. Här rinner timmarna lätt iväg medan man njuter av klassisk husmanskost, med en iskall öl i soffan eller solskenet. Ett annat kvällshäng vi rekommenderar varmt är Meatings på Hotell Carlia - deras lyxiga kvällsbuffé är ett måste för köttälskaren. Här väljer du fritt mellan olika styckningsdetaljer och tillagningssätt - allt trancheras på plats av kockarna. Precis intill finns även Pub 1803 som har ett brett ölsortiment men även härliga burgare att sätta tänderna i - perfekt efter en lång dags sightseeing, eller kanske efter en saltstänkt dag på havet.

Den historie- och designmedvetne får sitt lystmäte på industrinostalgiska Varvet by Butlers, där man lätt blir kvar till långt in på natten. Mat, dryck och musik i trivsam och opretentiös miljö, inspirerad av Uddevallavarvet - Bohusläns en gång största arbetsplats. Dela en BBQ-tallrik med kompisarna på förkvällen så­­ orkar du hålla igång natten lång!

Vill du njuta av solnedgången på Gustafsberg under sommarhalvåret och lägga lite vågskvalp till upplevelsen rekommenderar vi en tur med Skärgårdsbåtarna och ett besök på Konditori Snäckan - á la carte och fullständiga rättigheter borgar för en skön kväll, i underbar sekelskiftesmiljö. Kanske promenerar du hit, men tar båten tillbaka? Skärgårdsbåtarna trafikerar bryggan varje dag mellan juni – september. Skärgårdsbåtarna kör även de kvällskryssningar med matpaket!

Vill du mumsa smårätter från världens alla hörn så är Pinchos helt rätt för dig. Umgås över bordsgränserna medan du mumsar på allt från dumplings till plankstek. Vill du lyxa till det med en häftig asiatisk upplevelse är det YOMO du ska besöka. Denna restaurang går all-in på temat och smakerna är helt fantastiska. Är du mer ute efter fransk mat eller kanske en provencalsk vedeldad pizza? Då hittar du Cyrano mitt i Uddevalla centrum – välj mellan fransk à la carte och husmanskost.

Fika & lunch – när det är som bäst

I sockersöta lokaler, mitt i stan, finner du Lejas Café. Här är det hembakat, hemlagat och ekologiskt för hela slanten. Färskmalet kaffe, gudomliga bakverk och ett brett utbud av laktos- och glutenfritt står på menyn. Dessutom serveras det sallader, lättare lunch och matiga mackor.

Är du en tedrickare eller kanske sugen på en bersåfika i det gröna? Då är det Fredborgs du skall gå till. I ett 1700-talshus med en ljuvlig trädgård på baksidan, mitt i centrala Uddevalla, serveras nämligen afternoon tea, lunchmat, varma rätter och fika. Dessutom bjuds det på konstutställningar, bokförsäljning och ett stort utbud av välgörande téer och kaffebönor från världens alla hörn.

….visste du att Café Yerba även har Vinotek? Vad är då ett Vinotek? Jo, här smakar du små glas av olika sorters viner. En vinprovning med självservering skulle man kunna säga.

Förutom ovan nämnda så finns det ett flertal restauranger och caféer som serverar både fika och lunch i Uddevalla –  Coffee RoomerKärranäsKajkanten och många fler.