Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Per Pixel Petersson

  • Fotograf: Per Pixel Petersson

  • Fotograf: Linda Svensson, LS Photo & Design

Upplev Uddevalla centrum

  • 01 jan, 2018

Vi säger att Uddevalla är hjärtat i Bohuslän, inte bara för att det är den största staden utan även då det geografiskt ligger helt unikt för att erbjuda det bästa med Bohuslän. Här upplever du en pulserande stad med salt hav på promenadavstånd, ett brett utbud av aktiviteter året om och majestätiska utsiktsplatser och spännande besöksmål. Låt oss inspirera dig till att uppleva Uddevalla centrum.

Uddevalla centrum ligger perfekt beläget vid vattnet. Det är Bäveån som rinner genom stadens centrum och mynnar ut i Byfjordens salta hav. Här finns det många möjligheter till att njuta av mysiga restauranger och caféer som är perfekta oaser efter en inspirerande shoppingrunda eller en promenad. Här kan du andas ut och ta det lugnt och njuta av folklivet och den vänliga atmosfären.

Oavsett vilken årstid du besöker Uddevalla finns det alltid ett brett utbud av aktiviteter. Populärast är kanske att promenera längs Strandpromenaden och den fantastiska träbron som visar upp en del av vår innerskärgård och Uddevallabron, lika vackert året om, eller varför inte åka en av Skärgårdsbåtarna och beskåda självaste träbrokonstruktionen.

Här finns också Bohusläns museum, Sjömanshusmuséet, badhus, Sveriges största bioduk på Biostaden, bowlinghall och fler aktiviteter. Men bäst är nog Uddevalla på att erbjuda evenemang året om. Förutom olika marknader har vi flera återkommande evenemang så som Passionsspelet, Uddevalla Solid Sound, Nattsudd, Pantaenius Bohusracet, Uddevalla Swimrun, Uddevallakalas, International Street Market, Barnens loppis, Tjejlördag och flera julevenemang med bland annat Gammaldags jultorg. Som om inte detta vore nog finns det ett flertal scener som flera dagar i veckan bjuder på musik, teater, dans, föreläsningar.

Läs mer om Uddevallas bästa shoppingtips här!