({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Lars-Gunnar Hallsten

Upplev vintern i Uddevalla

Det är något speciellt med vintern. Storslagna vyerna över ett vinterlandskap inbjuder till energifyllda upplevelser för både stor som små i Uddevalla.

 

Pulkarace hör vintern till och i Uddevalla förvandlas Sanders dalar  till rena vinterlandskapet varje år – när snön har fallit lockar den ut hundratals barn och vuxna till backen. På samma plats är det även många som väljer att åka längdskidor. Andra områden som är populära för längdskidåkning och där det finns möjlighet att åka i spårade skidspår är BodeleHerrestadsfjälletKlämman, Norra fjället, Sportstugan och Stenshult. Hitta information om skidspår i Uddevalla här och i Ljungskile här.

Ett annat fantastiskt sätt att ta sig fram på är långfärdskridskor. Den rytmiskt vaggande färden över fruset vatten, med stränder och uddar som passerar, är rent meditativ. Liten friktion, bra fart och bara ljudet från skridskorna mot isen som bryter vintertystnaden. Vill du inte åka själv kan du låta Upplevelsebolaget guida dig över isen. Vill du hellre hålla dig till ett tryggare underlag finns det en ishall i Uddevalla som har öppet mellan oktober och mars, men håll koll på öppettiderna då hallen kan vara förbokad. Isklättring är också en spännande aktivitet. Med stegjärn och yxor tar du dig uppför Bohusläns frusna vattenfall. Följ med Upplevelsebolaget på kanske ett av vinterns roligaste äventyr. 

Kallbad – en kick för hälsan och humöret! Testa på den iskalla hälsotrenden att kallbada, det är mer än bara en skön känsla. Det finns olika platser att bada ifrån runt om i Uddevalla. 

vinteraktiviteter