({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Bohusläns Museum - Fasta utställningar

Fotograf: Jonas Ingman

Vi Fåglar – filmer och fakta

Detta är en digital utställning om en grupp av de vilda djur som finns nära oss hela året - fåglar. Alla har vi någon relation till våra vingbärande vänner och nu har du chansen att bekanta dig mer med deras värld. 

Hej Havet

Bohusläns museum välkomnar alla besökare med lekfullt sinne till vår nya familjeutställning Hej Havet! Utställningen passar särskilt bra för barn upp till 6 år - men självklart för alla!

Båthallen

Museets Båthall ligger längst bort i bottenvåningen. Hallen har en inre del med sittgrupp och en liten utställning om båtbyggeri. Men framför allt en yttre, ouppvärmd del där våra träbåtar ligger och mår bra.

Utgångspunkten

Utgångspunkten är tänkt som en väg ut i landskapet Bohuslän, till det kulturarv som finns runt omkring oss. Utgångspunkten vill ge utrymme för möten och inspirera till utflykter.

Johnsonhallen

Konstsamlingen är uppkallad efter John Johnson (1861 - 1951), en förmögen affärsman och konstälskare. Han testamenterade sin samling till Uddevalla stad.

Möt Resandefolket!

I utställningen berättas om resandefolkets historia, om att ha vägen som hem, om möten mellan minoritets- och majoritetsbefolkningen och ömsesidigt beroende av varandra.

Kustland

Utställningen handlar om att leva i Bohusläns skärgård, en tillvaro med havet som generös vän - och som krävande fiende. Med glimtar av människors strävanden, då och nu. 

Gränsland

Bohuslän är ett gammalt gränslandskap, man kan säga att det legat i kläm mellan Norge, Danmark och Sverige. Flera gånger under historiens lopp har landskapet tvingats byta nationalitet. 

Bernhardsonrummet

Bland gastar, trollharar och havsfolk. Här visas målningar av folklivsskildraren Carl Gustaf Bernhardson. De berättar om vardagsliv och vidskepelse för hundra år sen i mellersta Bohusläns övärld.

Uddevalla genom tiderna

Hamn och handelsplats i gränsland. Utställningen rymmer mängder av spännande och roliga föremål och bilder som berättar om Uddevallas mer än 500-åriga historia.