({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Emma Ekstrand

Skidorten Ulricehamn

Kom närmare Ulricehamn och upplev mer i vinter. Här hittar du en längdskidåkningsarena av världsklass och välpreparerade pister i en av södra Sveriges bästa vintersportanläggningar. Oavsett om du vill ta med barnen på en första skidsemester, tränar längdskidor på elitnivå eller har börjat träna inför ett skidlopp är du välkommen till Ulricehamn, endast en timmes resa från Göteborg.

Längdskidor på Lassalyckan

Längdskidåkning i världsklass på en världscupsarena

Lassalyckan idrott – och friluftsområde ligger i utkanten av Ulricehamn. Här finns längdskidspår med varierande svårighetsgrad som passar både nybörjare, motionär och elit. Lassalyckan är ett officiellt Vasaloppscenter.

På Lassalyckan skapar vi vinter. Den toppmoderna konstsnöanläggningen ser till att vintern varar extra länge med konstsnöspår upp emot 11 kilometer. Elljusspåret möjliggör även stillsam kvällsåkning.

 

Allt om längdskidåkning i Ulricehamn

Skidåkning på Ski Bike Hike Ulricehamn

Komplett vintersportsanläggning med skidåkning för hela familjen

Ulricehamn är en av de bästa och mest populära platserna för vintersport i södra Sverige. Här hittar du en komplett vintersportanläggning med sju nedfarter samt en snowboardpark med flera hopp, räcken och boxar. Skidanläggningen har ett modernt snösystem som skapar möjlighet för en lång säsong med härlig skidåkning för hela familjen. Anläggningen är även belyst och bjuder in till kvällsåkning flera gånger i veckan. 

Området passar även bra för nybörjare och barnfamiljer. Förbättra tekniken i barnbacken i beghaglig lutning och ta dig upp med den egna liften. För den som vill lära sig grunderna finns en uppskattad skidskola för såväl vuxna som barn. 

Förboka ditt besök online. Få mer tid i backen genom att boka liftkort och skidutrustning i förväg.

 

Skidåkning för hela familjen

Bo nära skidåkning

Sugen på en skidsemester? Förläng din vistelse och upplev mer av vintern i Ulricehamn. Här hittar du tips på boenden och färdiga paketerbjudanden för hela familjen med närhet till skidbacken och skidspåren. Välj mellan boende med skidspåren rakt utanför dörren eller hotell i centrum med 10 minuter från båda anläggningarna. Smidigare kan det knappast bli.