({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Tobias Andersson

Billingen Skövde - ett berg att älska!

Det är lätt att bli förälskad i Billingen och har du en gång besökt berget är det inte svårt att förstå varför Skövdebon är stolt över sitt berg. Skövde ligger på sluttningen av Billingen med bara 3 kilometer från stadskärnan. Här finner du vandringsleder som bjuder på storslagna naturupplevelser, grillplatser, sjöar, utomhusbad och aktivitetsplats som inbjuder till härliga dagar för hela familjen. Vintertid förvandlas Billingen till ett riktigt vinterparadis. 

Upplev Billingen du med!

Nu laddar vi om för barmarkssäsong!

Från och med den 8 april börjar vi schakta bort snö på området för att göra plats för barmarkssäsongen.

Psst... För dig som älskar mountainbike, sätt redan nu ett kryss i kalendern den 18 maj för invigningen av våra sprillans nya mtb-leder.

Tips på evenemang på Billingen Skövde

Roliga lopp du inte får missa!

Här har vi samlat årets roligaste lopp för dig som gillar löpning, cykling och skidåkning. Anta utmaningen och anmäl dig till ett spännande lopp med fokus på glädje, gemenskap, hållbarhet och natursköna upplevelser.

Kille på cykel i pumptrackbanan Utmaningen på Billingen Skövde

Pumptrack

Passa på att träna din teknik och balans i Billingens pumptrackbanor i väntan på att vi kan öppna upp våra mtb-leder. En härlig och utvecklande aktivitet för cyklister i alla åldrar.

Litet stenhus med skylten, här bor Billingetrollet.

Naturnära äventyr

Skogsmulleriket är en riktig pärla för dig som vill uppleva och lära dig mer om naturen. Besök Skogsmulle och hans vänner runt Åsbotorpsjön. Kika in i husen och utforska omgivningarna. Ett s...

Aktiva barn klättrar hos Upzone

Bland trädtopparna

Ta med familjen eller kompisgänget på ett 2,5 timmes äventyr där du genom att klättra från plattform till plattform, 14 meter upp bland trädtopparna, balanserar på träbokstäver, svingar dig i nät och ...

Officiellt Vasaloppscenter

Vasaloppet har utsett Billingen Skövde till officiellt vasaloppscenter. Det innebär att Billingen har det som krävs för att vara den ultimata platsen att träna inför något av vasaloppen.

Man stående i en sportbutik

Vasaloppscoach

Patrik Johansson på Träningskonsulten är officiell Vasaloppscoach för skidor. För oss är det viktigt att kunna möta varje individ på dennes nivå allt för att du ska kunna njuta mer, ha rolig...

Inspiration

Vasaloppets test- och hälsopartner

Gör ditt Vasaloppsdeltagandet till en ännu bättre upplevelse och till en långsiktigt positiv effekt av din träning. 

Kvinna står med stavar i en sportbutik. En manlig expedit sitter och plockar fram något till henne. I bakgrunden är en hel vägg med längdskidor.

Vasaloppsbutik

I Billingecenter hittar du Träningskonsultens sportbutik. Här kan du få hjälp att hyra eller köpa din sportutrustning, cyklar, skidor, tillbehör m.m. 

Låt dig inspireras!

Letar du efter inspiration till din nästa upplevelse på Billingen? Ibland är det svårt att veta vad man vill göra. Låt oss ge dig några förslag på saker att hitta på

Delad glädje = dubbel glädje!

Dela din upplevelse på Billingen Skövde med andra genom att tagga dina bilder när du besöker Billingen.

#BillingenSkovde @billingenskovde

 

Billingen Skövde på Facebook 

Billingen Skövde på Instagram 

Upplev mer av Skövde!

Skövde ligger vid platåberget Billingen. Här, mellan Vänern och Vättern, kan du njuta av lokala matupplevelser, evenemang, kultur, historiska sevärdheter och friluftsliv.

I Skövde är det löjligt nära till både natur och stadskärna. En av många fördelar med en mellanstor stad mitt i ett storslaget landskap. 

Ready, set, enjoy!