({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Välkommen till Skogsmulleriket

Fotograf: Gustaf Elias

Ett naturnära äventyr för hela familjen

På berget Billingen runt den lilla sjön Åsbotorpssjön sträcker sig en tillgänglighetsanpassad slinga på 2 kilometer. Här bor Skogsmulle och hans vänner, och du får gärna hälsa på. Kika in i husen och lär er mer om djur och natur samtidigt som ni utforskar omgivningarna tillsammans. Varmt välkommen till Skogsmulleriket! Ett spännande utflyktsmål för hela familjen.

Husen i Skogsmulleriket är upplåsta varje dag mellan 08:00-20:00.

Längs slingan runt sjön finns både grillplatser och fina vindskydd samt flera rastbord för den som är fikasugen eller vill grilla sin picknick.

 


Fler anledningar att besöka Skogsmulleriket

Har du hört talas om Billingetrollet?

Det är inte bara Skogsmulle, Fjällfina, Nova och Laxe som bor i Skogsmulleriket. Vid Åsbotorpssjöns strand ligger en grotta, Billingetrollets grotta. Billingetrollet bor på Billingen och tillsammans med sina busiga vänner Blängisarna tar han hand om skogen, djuren och naturen. 

 

Läs mer om Billingetrollet och hans vänner


Upptäck Billingetrollets trollstig

Ta med barnen på ett vandringsäventyr! Längs vandringsleden Trollstigens kortaste runda sträcker sig Billingetrollets trollstig. Här har trollet lämnat spännande aktiviteter och uppgifter till barnen. Är ni riktigt kluriga och löser dem alla väntar en skatt i slutet. Följ den gula skyltningen så tar den er runt och leder er från uppgift till uppgift tills ni kommer till Billingetrollets grotta i Skogsmulleriket.

Lycka till!


Mer om Billingetrollets trollstig